

DARJEELING EARL GREY - černý čaj
Slavný Earl Grey má mnoho variací. Tato je založena na černém indickém čaji. Dochucením bergamotem vznikl osvěžující a velmi příjemný čaj vhodný k popíjení během celého dne. Jeho svíravost vás probudí, bergamotová silice dokonale osvěží. Někdo ho pije s mlékem, jiný s cukrem, v našich končinách se podává s citronem. Vyberte si sami, jak vám bude Earl Grey chutnat nejvíc.
Složení
Černý čaj Darjeeling 99%, Bergamot 1%Nálev a chuť čaje
Darjeeling Earl Grey má tmavě oranžový nálev. Jeho chuť se odvíjí od černého čaje, proto v ní pozorujeme jistou svíravost. Ta ale není vůbec na škodu. Výborně se doplňuje s citrusovým bergamotem. Společně vytvářejí čaj originální a velmi voňavý.
Vyzkoušejte tento aromatizovaný černý čaj také ve formě ice tea. V parném létě oceníte jeho osvěžující schopnosti.
Původ čaje
Indický černý čaj je silný, výrazný a aromatický. Ten, který se pěstuje v Darjeelingu (Západní Bengálsko), patří k nejcennějším. Čajové plantáže tam jsou položeny v nadmořské výšce kolem 2000 metrů. Díky častým dešťům se mohou čajovníkové keře sklízet až čtyřikrát ročně. V Darjeelingu se pěstuje speciální odrůda čajovníků čínských, druh assamica. Jejich lístky jsou drobnější a kadeřavější. Po naškubání se nechávají zavadnout, pak se rolují a fermentují. Pro Darjeeling je důležité, aby fermentace byla jen asi devadesátiprocentní. Následuje sušení, třídění, balení a export.
Bez bergamotu by ovšem nebyl Earl Grey. Výrazně aromatické plody subtropického stromu, jsou podobné citronu. Získává se z nich silice, z níž se vyrábějí oleje, parfémy i kosmetické přípravky. Bergamot (Citrus bergamia) roste ve Středomoří.
Herbář a blahodárné účinky:




Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























8. 5.
4. 5.
27. 1.
25. 6.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

EARL GREY - černý čaj

EARL GREY - NEBESKÝ KVĚT - černý čaj
