

Gruzínský bylinný čaj Bakhmaro
Bakhmaro, exkluzivní gruzínský bylinný čaj, přináší kouzlo země zahalené v mlze. Tento čaj se vyrábí z listů divokých borůvek, ručně sbíraných v lesích mystické lokality Bakhmaro. Připravte se na dobrodružství, které probudí vaše smysly a posílí vaše tělo a mysl. Jeho příjemnou, svěže kyselkavou chuť oceníte v ledové zimě stejně jako v horkém létě.
Složení
Listy divokých borůvek 100%Nálev a chuť byliny
Gruzínský bylinný čaj Bakhmaro nabízí fascinující mix chutí. Nálev má tmavší zlatavou barvu, vůně je svěží s nádechem horského vzduchu a mořské brízy. Chuť je bohatá a komplexní, s tóny bylin, které jsou pro tuto oblast charakteristické.
Čaj je vhodný pro celodenní pití a jeho účinky údajně umocníte, pokud ho budete pít 21 letních dnů, jak praví místní legenda.
Původ byliny
Bakhmarský bylinný čaj je vyroben z listů divokých borůvek. Rolníci je ručně sbírají v lesích a zpracovávají tak, aby si uchovaly své antioxidační účinky a širokou paletu schopností prospívajících celkové kondici a odolnosti organismu. Díky výraznému nutričnímu profilu, včetně obsahu flavonoidů, polyfenolů a vitaminu C, je tento čaj oblíbený mezi diabetiky a lidmi s oslabenými močovými cestami.
Borůvkové listy pocházejí z gruzínského horského letoviska Bakhmaro, které leží 1 950 metrů nad mořem (což je mimochodem výš než některá známá švýcarská střediska). Nachází se v regionu Guria propojujícím moře a hory. Bakhmaro je považováno za jedno z nejoblíbenějších spa a lázeňských středisek v Gruzii, díky blízkosti Černého moře a čerstvému horskému vzduchu ho navštěvují lidé se záměrem posílit plíce a imunitní systém.
Téměř „zázračné" vlastnosti bakhmarského vzduchu byly objeveny v roce 1892 místním lékařem Artemem Davidiantsim, který doporučil postavit na horských svazích nové domy. Tato oblast je ideální právě k pěstování bylin, které jsou sklízeny a zpracovány do jedinečných čajů. Patří k nim i čaj Bakhmaro.
Proces výroby zahrnuje sušení a fermentaci lístků, což dodává čaji charakteristickou chuť a aroma. V průběhu léta, kdy je průměrná teplota 12,5 °C, se zdejší dělníci vydávají do hor, aby sbírali byliny, které poté pečlivě zpracují a smíchají. V každém doušku čaje Bakhmaro tak najdete kousek gruzínské pohádky.
Ukázka balení bylin
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter bylin. Byliny jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci jsou byliny mimořádně náchylné a mají velký vliv na výslednou kvalitu byliny a jejího nálevu.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Bylinný čaj zalijte vodou o teplotě 95 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.










Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

SIKKIM TEMI SFTGFOP 1 FIRST FLUSH - černý čaj

MASALA CHAI - černý čaj
