

JAPAN SENCHA OGASA - zelený čaj
V Ogase se sklízí zelený čaj, aloe a borůvky. Zajímavá kombinace na japonské město, nemyslíte? My odtamtud dovážíme Senchu top kvality. Než se dostanou tmavě zelené jehličky do vašich konviček, projdou desítkami rukou. Vzpomeňte si na práci dělníků, farmářů, baličů, prodejců a řidičů. Japonská Sencha Ogasa vypráví příběh poctivých lidí a životadárné přírody.
Složení
Zelený čaj OGASA 100%Nálev a chuť čaje
Tento čaj charakterizuje jemná chuť, která je zároveň plná, nasládlá a v závěru pikantní. Pro kvalitní japonskou Senchu je typická květinová vůně a velmi osvěžující účinky.
Původ čaje
Sencha je prostě japonská klasika. Jak bude chutnat, záleží na místě, kde rostou čajovníky, z nichž se vyrábí, i na době sběru čajových lístků. První sklizeň je považována za nejchutnější.
Prefektura Shizuoka vznikla ze tří bývalých regionů Totomi, Suruga a Izu v roce 1868. Jde o podlouhlou oblast při pobřeží Tichého oceánu sahající hluboko do japonských hor. Na východě je ohraničena mořem, na severu posvátnou horou Fuji. Celých 11 procent rozlohy Shizuoky pokrývají přírodní parky.
Čajové zahrady patří do vlastnictví menší rodinných podniků, které se o ně s příkladnou péčí starají. Pro sklizeň Senchi je typické brzké ranní škubání lístků a nutnost dopravit koše plné čaje co nejrychleji ke zpracovateli. Ten nechává zelené lístky zavadat na slunci a pak je opakovaně krátce, ale intenzivně napařuje. Tím zabrání oxidaci enzymů a uzavře všechny cenné látky uvnitř čaje. Nakonec jsou lístky speciálními pohyby tvarovány do plochých jehliček, sušeny, tříděny a baleny.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Senchu zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPONSKÁ SENCHA MAKOTO - zelený čaj

Japan Sencha Makato - zelený čaj
