

KOREA JEJU OP BIO - zelený čaj
Nádherný čaj s jemnou chutí a sladkým závěrem ze subtropického ostrova Jeju míří do vašich konviček. Užijte si ho plnými doušky, protože je skutečně unikátní. Stejně jako místo, kde vyrostl. Podivuhodná země se sopečnými krátery, záhadnými sochami, pestrou kulturou a úžasnou přírodou přitahuje pozornost cestovatelů dlouhá léta. Odteď bude středem zájmu také každého Manuaka.
Složení
Zelený čaj Korea Jeju Bio 100%Nálev a chuť čaje
Čaj Korea Jeju OP BIO dává žlutozelený nálev se svěží vůní a jemnou chutí zakončenou sladkou linkou.
Původ čaje
Chcete-li něco vědět o zeleném čaji z plantáží Jeju (Čedžu), udělejte si výlet do O´Sulloc muzeum. Najdete ho nedaleko města Seogwangdawon, mají otevřeno celoročně od 9 do 18 hodin. Stavbu ve tvaru šálku zeleného čaje určitě neminete. Je obklopena čajovými zahradami.
Anebo si přečtěte, co vám o lístcích krásného Korea Jeju OP BIO povíme my.
Čajovníky přinesli do Koreje v 7. století buddhističtí mniši. Až do 14. století byly čajové zahrady běžnou součástí tamní krajiny i kultury. S příchodem politických změn byl ale buddhismus zakázán a chrámy i čajové plantáže zničeny. Až po roce 1945, po získání nezávislosti, Korejci pěstování čaje obnovili.
Konkrétně na ostrově Jeju využili zemědělci sopečnou půdu a subtropické klima. Velkou výhodou ostrova je, že není zasažen žádným průmyslovým znečištěním. Na druhou stranu byla výroba čajů ztížena nepřítomností elektrické sítě. Jeju je, na rozdíl od Japonska, také sužován zimními mrazy, které čajovníkům neprospívají. Proto jsou u plantáží instalovány velké ventilátory, které studený vítr rozhánějí. Podobnou službu plní vodní rozprašovače. Ty navíc pomáhají udržet rostliny svěží i v dobách dlouhého sucha.
Co k Jeju ještě patří? Podivuhodné kamenné postavy skřítků nazývaných Tolharubangové, o nichž nikdo neví, kde se vzaly. A mořské potápěčky – ženy, které živily celé rodiny z prodeje mořských pochoutek. Pod vodou údajně vydržely až 2 minuty. Dnes je jejich generaci kolem 70 let… Některé z nich stále aktivně loví langusty, mušle a raky.
Zelený čaj z ostrova ležícího mezi Čínou a Japonskem se sbírá později než třeba v Japonsku. Také jeho lístky jsou větší. Čaj je olivově zelený, suší se velmi pomalu a šetrně. Uchová si tak maximum zdraví prospěšných látek i příjemnou nasládlou chuť.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Návod na přípravu
- Korea Jeju OP BIO zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 12-15 gramů na 1 litr.
- Doba vyluhování je 1-2 minuty.
- Z tohoto čaje můžete připravit až 3 nálevy.

























9. 8.
26. 9.
27. 4.
21. 4.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

JOONGJAK PLUS BIO - zelený čaj
