

JOONGJAK PLUS BIO - zelený čaj
Proč je jihokorejský Joongjak tak příjemný, svěží a voňavý? Unikátní vlastnosti získal díky úrodné vulkanické půdě, v níž vyrostl, průzračné vodě, která ho zavlažovala, a příjemnému klima, jež ho obklopovalo. Korea patří k dlouholetým pěstitelům kvalitních čajů, v posledních letech se její produkce znova zařazuje mezi vyhledávané. Organický způsob zemědělství hraje čaji do karet!
Složení
Zelený čaj JOONGJAK PLUS BIO 100%Nálev a chuť čaje
Tento speciální zelený čaj má květinovou, příjemně svěží chuť. Vůně je opravdu velmi lehká, slabě nasládlá. Nálev má citronově žlutou barvu.
Původ čaje
Korejské čaje, přesto, že jimi není trh právě zaplaven, mohou směle konkurovat jiným vynikajícím kolegům. Jejich historii poznamenala touha korejského vladaře zlikvidovat všechny buddhistické kláštery. Ve 14. století tak spolu s nimi vzaly zasvé i čajové plantáže. Čajovníky částečně uhynuly, částečně zdivočely. Až v posledních několika letech se k pěstování a výrobě čajů Korejci zase vracejí.
Díky mimořádně příznivému klima a skvělým půdním podmínkám dosahují korejské čaje vynikajících vlastností. Jejich aroma ovlivňuje mořský vzduch, v některých případech mohou být směle srovnávány s čaji japonskými.
Zelený čaj Joongjak jsme přivezli z ostrova Jeju (Cheju, Cheju Do), jedné z devíti jihokorejských provincií. Jde o nejjižnější a největší ostrov Korejského poloostrova. K hlavním zemědělským komoditám patří obilniny. Turisté Jeju vyhledávají kvůli vodopádům Cheonjeyeon, parku Halim nebo jeskyni Manjang.
Podle doby, ve které jsou korejské čaje sklízeny, se rozdělují na Ujon (Woojeon), Sejak (Saejak) a Chungjak (Joongjak). Posledně uvedený pochází ze sklizně po 6. květnu a řadí se mezi běžné spotřební čaje. Charakterizuje ho drobný, olivově zelený list, komplikovaně kroucený. V případě tohoto čaje jde o produkt organického zemědělství. Výrobce se certifikací zaručuje, že čaj neobsahuje těžké kovy, pesticidy ani jiné zdraví škodlivé látky. Čajové lístky byly sušeny tradičním korejským způsobem.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























12. 5.
26. 2.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem 900 ml - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KOREA JEJU OP BIO - zelený čaj

VIETNAM RAINFOREST SENCHA TAM DUONG - zelený čaj
