

LUNG CHING - DRAČÍ STUDNA - zelený čaj
Stačí napsat – Dračí studna (Long Jing Xi Hu) a každý, kdo má vztah k dobrému a kvalitnímu čaji, je doma. Nejproslulejší čínský zelený čaj poznáte podle plochých opražených lístků hráškově zelené barvy. V tradiční čajovně vám ho možná naservírují podle prastarých složitých ceremoniálů, doma si ho ale můžete uvařit v pohodlí a bez předsudků.
Složení
Zelený čaj Lung Ching 100%Nálev a chuť čaje
Zelený čaj Dračí studna neboli Long Jing Xi Hu má světle žlutý nálev a sladkou, jakoby praženou vůni. Také chuť je příjemná, svěže nasládlá. Na patře zanechává oříškový dotek. Svíravost je minimální. Čaj je velmi aromatický a navozuje dobrou náladu.
Původ čaje
V Číně velmi oblíbená a po celém světě uznávaná zelená klasika je opředena hezkou legendou. Podle ní stihlo někdy kolem roku 250 našeho letopočtu horskou oblast blízko vesnice Hangzhou velké sucho. Chudí zemědělci byli nešťastní, báli se o skromnou úrodu a nevěděli, co dělat. Kousek za vesnicí byla ale studna, ve které žil drak. Toho se rozhodl požádat o pomoc taoistický mnich. Vyprosil si u něj déšť a skutečně se na obloze okamžitě sehnala velká mračna a začalo pršet. Od té doby oblast nikdy úplně nevyschla a stala se velmi úrodnou. Vesničané mohli dál pěstovat čajovníky a prodávat jejich vynikající sušené lístky na trhu. Na počest draka pojmenovali místní čaj Dračí studna.
Od té doby uplynulo mnoho let, ale čajové zahrady dodnes zachovávají tradiční postupy sklizně a zpracování těch nejlepších čajovníků. Rodinné farmy si střeží svá tajemství. Umění připravit čajové lístky tak, aby si uchovaly všechny senzorické vlastnosti a zdravotní benefity se dědí z generace na generaci. Dračí studna je ručně sbírána časně zrána, po krátkém zavadnutí jsou lístečky praženy ve velké pánvi. Neustálým promícháváním a přitlačováním ke stěnám a dnu horké pánve získávají typický plochý tvar. Vše probíhá ručně, lístečky jsou střídavě tlačeny a „prohazovány“, takže jde o poměrně dlouhý, ale skutečně šetrný proces.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Lung Ching nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Lung Ching zalijte teplou vodou 70 - 80 °C.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Lung Ching je možné nechat 3x louhovat.

























21. 1.
10. 8.
29. 11.
11. 8.
28. 2.
9. 12.
2. 9.
3. 8.
16. 7.
1. 7.
22. 6.
10. 6.
26. 5.
5. 3.
27. 2.
5. 2.
27. 1.
6. 11.
12. 8.
16. 7.
14. 7.
9. 7.
10. 4.
22. 12.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Litinová čajová konvice se sítkem 1200 ml - zelený dekor

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

PI LO CHUN - zelený čaj
