

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj
Robustní dlouhé listy, jemné aroma, vysoký podíl antioxidantů – to je Bancha, zelený čaj, který Japonci podávají nejčastěji k jídlu. Můžete ho pít každý den, neobsahuje totiž moc teinu, jeho chuť je příjemná a účinky uklidňující. Nikdy se neomrzí. Poznat Banchu je zkrátka základ pro každého čajomilce.
Složení
Zelený čaj Japan Bancha 100%Nálev a chuť čaje
Nálev Banchi je světle zelenožlutý, chuť je výrazná, travnatá a nasládlá, ale přesto hladká a kompaktní. Často se v ní rozvíjejí tóny mořských řas. Aroma odpovídá chuti – je mile trávové a svěží, lehce sladké, kulaté.
Původ čaje
Bancha je řazena k základní třídě japonských zelených čajů. Sklízí se nejčastěji v oblasti Kagoshima, pod stále aktivní sopkou Sakurajima. Čajovníky čínské (Camellia sinensis) tam rostou v dlouhých řadách zastíněné speciálními sítěmi, kterým se říká Kabusé. Ke keřům se tak dostane jen asi polovina slunečního záření a proto produkují lístky s velmi zvláštní vůní. Stínění simuluje přirozené podmínky růstu divokých čajovníků.
Drobnou zajímavostí je, že latinský název čajovníku, ačkoli se o něj dlouho vedly spory, pochází z Čech. Kamel je totiž jméno jezuitského misionáře Josepha Georga Kamela, brněnského rodáka, který v 17. století vytvářel na Filipínách herbář tamních rostlin. Všechny, které popsal, nesou zkratku Kamel a odtud se dostaly až do názvosloví čajovníku – Camellia. Čajovníky jsou stálezelené keře, v přírodě dorůstající pěti až patnácti metrů. Pro účely sklizně čajových lístků jsou na plantážích udržovány ve výšce kolem jednoho metru. Pěstují se ze semen nebo řízků, sklizeň může poprvé proběhnout až po třech letech od vysazení. Po dobu třiceti až sta let jsou pak čajovníky pravidelně sklízeny a ačkoli se dožívají i několika set let, jejich listy už pak jsou příliš tuhé a nekvalitní.
Zelený čaj Bancha není fermentovaný, to znamená, že po sklizení jsou lístky ponechány zavadnutí, krátce napařeny, svinuty, sušeny a tříděny. Bancha pochází z hlavní sklizně.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Banchu nasypte v poměru 1 čajová lžička
na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc. - Banchu zalijte vodou o teplotě 70-80 °C.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Banchu je možné nechat 2x louhovat.

























30. 7.
18. 11.
11. 5.
20. 7.
23. 2.
20. 8.
16. 7.
1. 7.
10. 6.
9. 6.
4. 6.
28. 5.
26. 5.
19. 5.
25. 2.
13. 2.
5. 12.
9. 9.
3. 9.
3. 9.
2. 6.
11. 3.
13. 2.
22. 12.
18. 12.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN SENCHA BIO - zelený čaj

PI LO CHUN - zelený čaj
