

NA NACHLAZENÍ - bylinný čaj
Hepčí! Jak se zkracují dny, a snižuje teplota, přibývá červených nosů. Někdy nepomůžou ani teplé čepice a dlouhé šály. Pak přichází ke slovu moc bylinek. Klasické horké bylinné té si teď můžete dopřát s jablky, listy bezu, meduňky i máty, peprným fenyklem i anýzem. Do pošmourného podzimu nebo vlhkého jara značka ideál.
Složení
Listy maliníku, Jitrocelové listy, Jahodové listy, Nana máta, Listy ostružiníku, Fenykl, Jablko, Šípková kůra, Anýz 9%, Květy černého bezu, Květy slunečnice, Listy meduňky, Okvětní lístky růže, Aroma přírodní, Květy diviznyNálev a chuť čaje
Sypaný čaj Na nachlazení má tmavě červenou barvu. Po zalití začne k nosu okamžitě stoupat anýzová horkost a medová hebkost. Aroma je příjemně bylinkové, chuť sladká s mírnou peprností.
Původ čaje
Listy maliníku, jitrocele, jahodníku, ostružiníku a řada dalších ingrediencí v tomto čaji rostou poměrně běžně v celé střední Evropě. Fenykl je naopak pro naše zeměpisné šířky méně známý, ale pěstují ho například na teplé jižní Moravě. Anýz je doma ve Středozemí a Malé Asii. Není bez zajímavosti, že se řadí mezi nejpopulárnější koření na světě.
Všechny suroviny jsme nakoupili u dodavatele, se kterým dlouhodobě úspěšně spolupracujeme. Jeho ingredience pocházejí z kontrolovaného zemědělství, takže si můžeme být jisti, že neobsahují žádné látky, které by mohly poškodit vaše zdraví. Těžké kovy ani zbytky chemických postřiků a hnojiv v našich čajích skutečně nenajdete. Značnou pozornost jsme také věnovali volbě aroma. Vydali jsme se cestou čisté přírody a tak harmonizujeme chuť a vůni čajů aroma pouze přírodním. Na rozdíl od syntetických náhražek nepřekyseluje organismus, nepálí po něm žáha ani nebolí žaludek.
Herbář a blahodárné účinky:








Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava čaje
|
|
|
Návod na přípravu
- Bylinný čaj zalijte vroucí vodou 100 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























17. 12.
31. 1.
17. 1.
2. 11.
7. 10.
31. 10.
27. 2.
13. 2.
13. 2.
10. 2.
10. 12.
7. 11.
28. 8.
26. 5.
17. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Sítko kleště malé 45mm

Filtr papírový L - do čajových konviček

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ORIENTÁLNÍ MOTIV II

ČAJOVÉ NEREZOVÉ SÍTKO

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

DĚTSKÝ SEN PŘÍRODNÍ - ovocný čaj

ELIXÍR VĚČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj
