

Pomeranč s nádechem vanilky - ovocný čaj
Malí gurmáni si pomeranče zamilují na první ochutnání. A my? My patříme k těm, co chutě dětství neopouští. Tento čaj je jako slunce uprostřed zimního dne. Sladké pomeranče, hřejivé koření a uklidňující vanilka vytvářejí harmonickou symfonii tónů oslavujících bohatství přírody. Servírujte nápoj doma nebo v práci. Uvidíte, že dokáže rozzářit každou tvář.
Složení
Kousky jablka, Meduňka, Skořice, Ibišek, Pomerančová kůra 8%, Hřebíček, Rozinky, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Ovocný čaj Pomeranč s nádechem vanilky dává po zalití horkou vodou nálev světlé, růžovooranžové barvy. Chutná přesně tak, jako byste smíchali ty nejlepší španělské pomeranče, šťavnatá jablka a sladké rozinky a vše zasypali vanilkou, hřebíčkem a skořicí. Báječná lahoda!
Původ čaje
Ingrediencí je v tomto čaji víc než dost. Všechny pocházejí od prověřených dodavatelů, byly sbírány, zpracovány a uchovány podle nejpřísnějších standardů. Proto teď mohou společně tvořit jeden harmonický celek a přinášet vám radost. Řekněme si k některým alespoň pár vět.
Pomeranče jsou, jak víme, oranžové, kulaté citrusové plody s pevnou kůrou a sladce kyselou dužinou. Původním domovem pomerančů je Jihovýchodní Asie, ale dnes je zemědělci pěstují po celém světě, zejména ve Středomoří a v subtropech. Konzumujeme je nejčastěji čerstvé, zpracovávají se ale také do džusů, marmelád, dezertů a podobně. Obsahují vitamin C, vitaminy skupiny B, draslík a vlákninu.
Taky skořici všichni dobře známe. Jde o aromatické koření s mírně sladkou chutí a schopností prohřívat. Skořice pochází ze Srí Lanky, v současné době se pěstuje zejména v Indonésii a Vietnamu. Konzumujeme ji obvykle v mleté formě, ale je k dispozici i ve formě celých skořicových tyčinek. Skořice je populární přísadou v řadě sladkých i slaných pokrmů, nápojů a dezertů. Obsahuje antioxidanty, je bohatá na minerály, jako jsou vápník, železo a mangan.
Jablko asi není potřeba popisovat. Kulaté zelené, červené nebo žluté plody se sladkou až mírně kyselou chutí se sklízejí z jabloní po takřka celém světě. Jejich původním stanovištěm je ale Eurasie a Severní Amerika. Jablka konzumujeme čerstvá, můžeme z nich vyrobit džus, pečivo, dezerty a tak dál. Jsou bohatá na vitamin C a B, draslík i vlákninu.
Příjemně vonící bylina s malými bílými nebo růžovými květy a listy, které připomínají mátu, musí být meduňka. Její původ hledejme v Jižní Evropě a Střední Asii. Meduňka je používána k přípravě čajů, obsahuje vitamin C, třísloviny a minerální látky.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Ovocný čaj zalijte vodou o teplotě 100 ̊C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 8-10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VÁNOČNÍ KOLÁČ - ovocný čaj

LESNÍ OVOCE - ovocný čaj
