

Poupata růží
V řecké mytologii jsou růže symbolem čistoty a lásky. Pro vás mohou představovat pohodu a odpolední relax. K malému rituálu, který vás ve shonu pracovních dní spolehlivě zastaví, nepotřebujete nic víc než konvičku, šálek, horkou vodu a hrst růžových poupat. Čaj s jemnou, květinovou vůní dokáže tonizovat tělo i mysl. Když si k němu dopřejete malou sladkost, budou všechny chmury rázem pryč.
Složení
Poupata růží 100%Nálev a chuť čaje
Poupata růží dávají po zalití horkou vodou nálev jasné, světle žluté barvy. Nápoj voní po růžích, sladce a příjemně. Chuť lze popsat jako nasládlou, květinovou, s lehkou stopou růžového aroma.
Původ čaje
Historie růží (Rosa) i jejich pěstování je dlouhá a pestrá. Jak ukazují archeologické nálezy, v přírodě se vyskytovaly už před 35 miliony lety a cíleně je člověk začal pěstovat před asi 7 tisíci lety, zřejmě v Číně. Během doby starého Říma patřily růže k bylinám mimořádně oblíbeným. Lidé je používali jak k lisování růžového oleje, tak jako ozdoby k různým oslavám. Majetní obyvatelé vysazovali pro svou potěchu celé růžové zahrady.
Popularita nejrůznějších kultivarů růží trvá dodnes. V 17. století byla například růžová voda takovou vzácností, že patřila ke směnným komoditám. Milovníci růží zakládali rozsáhlé sbírky, šlechtitelé se věnovali křížení a objevům nových kultivarů. Dnes tak na celém světě existuje kultivarů přibližně 30 tisíc.
Pokud jde o čaj připravený z poupat růžových květů, je popisován jako jeden z nejkrásnějších a nejsofistikovanějších. Tradice jeho popíjení pochází zřejmě z Číny, konkrétně z období dynastie Han (141-87 let před naším letopočtem). K jeho výhodám patří jak neodolatelná chuť a skvostná vůně, tak přirozená bezkofeinovost a obsah mnoha prospěšných látek.
Růže je kromě jiného antioxidant, prospívá tonizaci a harmonizaci těla i mysli, napomáhá normálnímu stavu pokožky, přispívá k menstruačnímu a menopauzálnímu komfortu.
Ukázka balení bylin
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter bylin. Byliny jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci jsou byliny mimořádně náchylné a mají velký vliv na výslednou kvalitu byliny a jejího nálevu.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Poupata růží zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 - 2 čajové lžičky na 1,5 dl - 2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 - 2 lžičky navíc.
- Doba vyluhování 10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

Japan Sencha bez kofeinu BIO - zelený čaj

ŠÍPEK - plod slupky
