

STÁLÉ MLÁDÍ - BYLINNÁ SMĚS
Kdo by ho nechtěl. Zůstat věčně svěží a plní elánu touží třicátníci i ti dříve narození. Elixír nekončícího mládí neobjevil ani osobní lékař Rudolfa II. A že se Tadeáš Hájek z Hájku hodně snažil. Trochu jsme se jeho konáním inspirovali. Náš „elixír“ sice neobsahuje 77 bylin, jak stojí v tajném recepisu, zato v něm není ani kapka alkoholu. Můžete si ho tak dopřávat po celé dny. Čas nezastavíte. Úsměv na tváři ale získáte zaručeně.
Složení
Yerba Mate, Kořen lékořice, Kousky ceylonské skořice, Fenykl, Verbena, Kopřiva, Listy máty, Ženšen 4%, Aroma přírodní, Kandované aloe vera (aloe vera, cukr), Listy rybízuNálev a chuť čaje
Nálev bylinné směsi Stálé mládí dává po zalití horkou vodou tmavě žlutozelený nálev. Protože čaj obsahuje řadu bylin, je jeho vůně libě přírodní, s jemnými záblesky lesního ovoce. Chuť odpovídá osvěžujícímu červenému rybízu. Přestože je svěže kyselkavá, není potřeba ji dodatečně sladit. A když, tak jen pár kapkami pravého medu.
Původ čaje
Popsat všechny ingredience čaje Stálé mládí tady nesvedeme. Řekněme si pár slov alespoň o těch nejdůležitějších…
Yerba Maté v nepražené formě dodává směsi nejen tein, antioxidanty a vitaminy, ale také mírnou natrpklost a lehkou zemitost. Fermentované listy cesmíny paraguayské (Ilex paraguariensis) užívali již jihoameričtí indiáni. Od nich se to „naučili“ také Evropané a další národy. Cesmína je strom rostoucí na březích potoků a řek, chráněna obvykle ostatními stromy deštného pralesa. Má vejčité listy s vroubkovaným okrajem. Přirozeně se vyskytuje v Brazílii, Argentině, Paraguayi i Uruguayi. Po sklizni je potřeba listy i větvičky napěchovat do pytlů a nechat fermentovat. Maté je pak sušeno, stříháno a baleno. V zemích Jižní Ameriky patří popíjení nápoje z lístků cesmíny paraguayské k tradičním přátelským rituálům.
Lékořicový kořen pochází ze Středomoří. Jde o podzemní část lékořice lysé (Glycyrrhiza glabra), která dorůstá 1-1,5 metru a plodí lusky. Kořen nachází uplatnění také v potravinářském průmyslu. Obsahuje totiž glycyrrhizin, látku 50krát sladší než cukr.
Mátu peprnou (Minta piperita) lze najít v mírném pásmu celého světa. Rostlina mívá přímou lodyhu se slabým ochlupením a řapíkaté listy. Právě ony se suší a používají do čajových směsí.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 95 ⁰C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 8 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ELIXÍR VĚČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj

BYLINNÁ SMĚS OSPALÁ HLAVA - bylinný čaj
