

ZIMNÍ TŘEŠEŇ - ovocný čaj
Jaký je to asi zážitek, sednout si v zimě pod rozkvetlou třešeň? Zkusme si to představit… Ze zelené koruny starého stromu se sypou bílé květy. Všechny kopce kolem jsou přikryty měkkou duchnou čerstvých vloček. Vzduch je svěží a řízný. Stačí se hluboce nadechnout. Cítíme sladké višně, skořici a kokos. Je ticho, ruce se hřejí o hrneček s modranskými kvítky.
Složení
Kousky jablka, Rozinky, Sušené třešně (třešně, cukr) 10%, Kokosové chipsy (kokos, cukr), Kousky mrkve, Aroma přírodní, Kardamom, Rýže, Červená řepaNálev a chuť čaje
Jak jinak může vypadat čaj Zimní třešeň, než krásně červeně. Nálev má opravdu lákavou barvu. Stejně jako višně a skořice, kterými voní, láká k ochutnání. Po prvním doušku rozpoznáte sladkokyselé tóny ovoce podtržené kokosem, skořicí a troškou pikantního kardamomu.
Původ čaje
Jablka, hrozny, třešně, ale i kokos, kardamom a červená řepa. S mícháním tohoto čaje jsme si opravdu vyhráli. Samozřejmě nám šlo o maximální vyladění chuťové kompozice, mysleli jsme ale zároveň na vitaminy a antioxidanty, kterých je v zimě potřeba dvakrát tolik.
Veškeré ovoce nakupujeme u certifikovaného dodavatele. Zpracovává pouze zralé a zdravé malvice i peckovice. Jsou krájeny na skutečně velké kousky a sušeny mrazem. Takzvaná lyofilizace je velmi šetrný způsob konzervace, při kterém nedochází ke znehodnocení prospěšných látek. Ovoce si navíc uchová svou přirozenou barvu, chuť i vůni.
Jabloně ani třešně asi nemusíme zdlouhavě představovat. V obou případech jde o opadavé listnaté stromy, které se přirozeně vyskytují v mírném pásu severní polokoule. Na světě jich existuje řada odrůd.
V případě plodů jabloní mluvíme o malvicích. Jablka dozrávají od srpna do září. V České republice se začaly jabloně pěstovat v 9. století. Je ale jisté, že už 300 let př. n. l. se jejich roubování a sklizni věnovali Římané. Každý rok se na světě urodí více než 40 milionů tun jablek. Za jejich popularitou stojí jak vynikající chuť, tak samozřejmě obsah vitaminu C a E i minerálních látek jako draslík a železo. Konzumace jablek prospívá v mnoha směrech.
Plodem třešně jsou peckovice. Na našem území se třešně pěstují od 12. století, a přestože jsou sladké červené plody vnímány spíš jako skvělá přísada do koláčů a buchet, jejich dopad na zdraví konzumentů je neoddiskutovatelný. Třešně obsahují mimořádně vysoký podíl hořčíku, železa, vápníku, draslíku, jódu, fosforu, zinku a křemíku. Mimo ně také vitaminy C, A, P, E a B.
Třetí důležitou složkou čaje Zimní třešeň je skořice – kůra stromu skořicovníku. Člověk ji zná a používá víc než 6 tisíc let. V českých kuchyních a zásobách lidových léčitelů se zabydlela v 15. století.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 8-10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Energetická hodnota: | 13 kJ / 3 kcal |
Tuky: | 0.1 g |
z toho nasycených: | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.7 g |
z toho cukry: | 0.3 g |
Bílkoviny: | 0.1 g |
Sůl: | 0.01 g |
27. 10.
26. 12.
4. 9.
8. 11.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VANILKOVÁ ŠVESTKA - ovocný čaj

DĚTSKÝ SEN PŘÍRODNÍ - ovocný čaj
