

BYLINNÁ SMĚS PRO DOBROU NÁLADU
Uchovejte si první ranní úsměv po celý den. Než stihnete natáhnout ponožky a připravit snídani, můžete mít svou pravidelnou dávku dobré nálady na stole. Bylinkový čaj provoní vaši kuchyň i mysl. Pomůže doplnit vitaminy a minerální látky podporující správnou funkci nervů. Veselá mysl je nadosah!
Složení
Kousky jablka, Šípky, Ibišek, Bezinky, Peprmint, Listy ostružiníku, Jahodové listy, Rakytník, Okvětní lístky růže, Květy slunečnice, Listy malinovníku, AromaNálev a chuť čaje
Lákavě červený čaj Bylinná směs pro dobrou náladu voní velmi svěže, ovocně a mátově. Chuť lze popsat jako sladkokyselou s peprmintovým závěrem. Doporučujeme ho připravit jako horký nebo ledový nápoj. V obou variantách skvěle doplní pitný režim, osvěží a příjemně naladí.
Původ čaje
Všechny ingredience v čaji Bylinná směs pro dobrou náladu vyrostly v Evropě. Naprostou většinu z nich známe z českých zahrad a lesů, ale jistě stojí za připomenutí, proč jsou tak populární.
Šípky, plody růží šípkových, jsou zmiňovány už v herbáři z 11. století. Lidoví léčitelé je doporučovali jako cenný zdroj vitaminu C, a to zejména v období chřipek a nachlazení. Kromě něj obsahují také vitamin A, K. PP, B1 a B2. Šípkové růže mají velmi vonné květy bílé, růžové až temně nachové barvy a ostnité větvičky. Rostou na celé severní polokouli.
Bez máty se neobejde žádný žaludeční čaj. Ani my jsme neodolali jejím schopnostem uklidnit zažívání a nastolit příjemnou rovnováhu těla i mysli. Máta totiž výborně působí také na psychiku. Proto jsme ji přimíchali i do tohoto čaje. Vytrvalá bylina si získala mnoho lidových názvů jako třeba balšám nebo větrové koření. Její výtažky se používají při výrobě cukrovinek, ústních vod i masážních přípravků. Proč? Protože uklidňuje, pomáhá tělu bojovat s infekcemi a podporuje zažívání.
Černé kulaté plody bezu, bezinky, se dříve používaly k zahánění zlých sil. A v podstatě jim to zůstalo. Obsahují totiž vysoké množství vitaminu C, A i řady B a přispívají tak k potírání zánětů, nachlazení i migrén. Bezy jsou keře, stromy i byliny, které na zimu opadají. Mají pilovité listy a kvetou v nápadných bílých květenstvích. Narazíme na ně v mírném a subtropickém pásmu jižní i severní polokoule.
V Bylinné směsi pro dobrou náladu nechybí ani takzvaný „sibiřský zázrak“. Plody opadavého rakytníku, který je doma v Číně, Mongolsku, Nepálu a Indii, si získávají stále více příznivců. Žlutooranžové, 3-5 mm velké peckovice jsou uctívány jako prostředek urychlující hojení a regeneraci. Kromě lidové medicíny se rakytník uplatňuje také v kuchyni – připravují se z něj marmelády, kompoty, sirupy…
Herbář a blahodárné účinky:






Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava čaje
|
|
|
Návod na přípravu
- Vsypejte 1-2 čajové lžičky čaje do šálku, zalijte 2 dcl vody o teplotě 90 ⁰C.
- Nechejte minimálně 8-10 minut luhovat v přikrytém šálku.
- Sceďte a popíjejte několikrát za den.

























Energetická hodnota: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycených: | 0 g |
Sacharidy: | 0 g |
z toho cukry: | 0 g |
Bílkoviny: | 0 g |
Sůl: | 0 g |
11. 8.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

NA NACHLAZENÍ - bylinný čaj

KOŠÍK PLNÝ BYLIN - bylinná směs
