

ENERGICKÉ MANGO - černý čaj
Černý a tolik barevný, s ovocem a plný energie. Čajová směs postavená na výborném cejlonském čaji a atraktivním mangu zaujme na první přivonění. Bezpečně v ní poznáte příjemnou trpkost černého čaje a lahodnou svěžest šťavnatého ovoce. Stejně nádherný je i první doušek. A druhý… i všechny další. Energické mango vám dodá jak elán, tak radost z každého dne.
Složení
Černý čaj Ceylon OP 1, Aroma přírodní, Kandované mango (mango, cukr), Květy slunečnice, Okvětní lístky růže, Kousky mučenkyNálev a chuť čaje
Černý čaj Energické mango dává tmavě hnědý až jantarový nálev velmi libé, ovocné vůně. V chuti se zřetelně projevuje typická svíravost černého cejlonského čaje kombinovaná s lehkostí a sladkou svěžestí manga a maracuji (mučenky). Tento čaj vám bude chutnat jak v horké, tak ledové verzi.
Původ čaje
Proč jsme tento sypaný čaj pojmenovali Energické mango, zjistíte, jakmile si vychutnáte první šálek. Díky černému cejlonskému čaji vám vlije do žil elán a do tváří nach. Rozproudí krev, zbystří smysly, pomůže se soustředěním. Vaše pracovní, sportovní a všechny další výkony naberou rychlost přímo raketovou. Protože klasický, kvalitní a na světě tolik oblíbený čaj z Cejlonu překoná máloco.
Kdybychom se chtěli vydat po jeho stopách, zavedly by nás kroky na plantáže pokrývající kopce a kopečky velké části Srí Lanky. Čajovníky k ostrovu v jihovýchodní Asii zkrátka patří. A to už od poloviny 19. století, kdy nahradily plísní zdecimované kávovníky. Pravý cejlonský čaj si získal stálé místo i na anglickém královském dvoře.
Čajovníkové plantáže obhospodařují na Srí Lance celé rodiny. Činí tak desítky let a předávají si znalosti a zkušenosti z generace na generaci. Také proto je tamní čaj špičkové kvality a celosvětová poptávka převyšuje nabídku. Lístky čajovníků čínských (Camellia sinensis) sbírají dělníci (častěji dělnice) převážně ručně. Čaj je následně potřeba nechat zavadnout, poté je válcován a svinován. Narušení buněčných struktur listů v něm spustí přirozený proces oxidace, který za přísného dohledu pokračuje několik hodin až dní. Sleduje se teplota, vlhkost, barva a vůně čaje. Jakmile odborníci naznají, že je fermentace u konce a čaj má ideální vlastnosti, putuje do sušáren. Nato se ještě třídí, balí a konečně exportuje.
Druhou, velmi podstatnou ingrediencí je mango. Plod mangovníku, stálezeleného mohutného stromu je oblíbený zejména pro jedinečnou, svěží chuť a skvělé nutriční hodnoty. Mangovníky rostou v tropických a subtropických oblastech, právě tam z manga lidé připravují celou řadu pokrmů, nápojů a pochutin. Mango je zdrojem vitaminů C a A, obsahuje také draslík a vlákninu. Na druhou stranu disponuje velmi malým množstvím tuku a sodíku.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























19. 1.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRUSINKO KAKTUSOVÝ - černý čaj

EARL GREY LEMON - černý čaj
