

Gruzínský červený čaj Gaba Qvevri
Tento čaj je výsledkem spojení tradiční gruzínské nádoby na víno Qvevri a moderní technologie fermentace Gaba. Díky jejich souhře vzniká nápoj s bohatým charakterem, aroma a chutí. Přijměte pozvání do malebného regionu Guria. Poznejte jeho pobřeží i hory, jeho architekturu i lidi. V jednom šálku červeného čaje Gaba Qvevri objevíte celou Gruzii.
Složení
Červený čaj Gaba Qvevri 100%Nálev a chuť čaje
Gruzínský červený čaj Gaba Qvevri uvolní po zalití horkou vodou světle jantarovou barvu nálevu, vizuální předzvěst nevšedního zážitku. Chuť tohoto čaje je komplexní, s jemnými nuancemi, které se postupně odhalují a zanechávají na patře příjemnou stopu.
Původ čaje
Region Guria je místem, kde se snoubí tradice s přírodním bohatstvím. Nachází se v západní části Gruzie a doslova propojuje Kolchidskou nížinu a Černé moře. Guria je známý svou neopakovatelnou kombinací pobřežních a horských krajin, což vytváří ideální podmínky pro relaxační dovolenou, pěší turistiku a objevování oblastí s léčivým klimatem.
Kromě toho, že jde o domov červeného čaje Gaba Qvevri, je také domovem pohostinných Gurianů, kteří vás svou zemí s radostí provedou. Místní domy Oda s dlouhými dřevěnými balkony, vyvýšené nad zemí na kůlech z tesaného kamene, odrážejí jedinečný styl a tradici regionu.
Podobně jako je unikátní místní krajina a její obyvatelé, stojí za popis jedinečný způsob, jakým vyrábějí červený čaj Gaba Qvevri. Celý proces začíná pečlivým výběrem čerstvých listů, které po příjezdu do továrny procházejí procesem vadnutí. Ten trvá přibližně 10 hodin. Poté je čaj připraven k rolování, přičemž se roluje pouze jednou, aby byly lístky co nejměkčí.
Následuje klíčová fáze: lístky se přesouvají do tradičních hliněných nádob Qvevri, kde se započíná proces několikadenní anaerobní fermentace. Právě takto jsou vyráběny speciální čaje označované jako Gaba. Toto je místo, na kterém čaj získává svůj jedinečný charakter. Po fermentaci míří do otočných sušiček, v nich vzniká konečné aroma čaje. Celý proces je zakončen finálním sušením zajišťujícím optimální konzistenci a chuť.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Červený čaj zalijte vodou o teplotě 95 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 4 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - černý čaj

DARJEELING EARL GREY - černý čaj
