

INDIÁNSKÉ ZLATO - ovocný čaj
Ananas, činčilu i kakao nám dali indiáni. Alespoň, co se názvů týká. My jsme jim na oplátku namíchali čaj plný exotického ovoce. Připomíná horké podnebí, vysoké kopce a radost ze života, které k indiánům tak nějak patří. Oslavme společně jejich odvahu, hrdost, lásku a úctu k přírodě. Čaj Indiánské zlato chutná výborně horký i ledový.
Složení
Kousky jablka, Papája, Kousky ananasu, Brusinky, Kousky hrušek, Banánové chipsy, Kousky manga, Aroma přírodní, Granulát mučenky ( glukózový sirup, pšenice, koncentrát z mučenky, meruňky, bramborový škrob )Nálev a chuť čaje
Sypaný čaj Indiánské zlato bezpečně poznáte podle nádherné sladce ananasovo-hruškové vůně. Nálev má světle žlutou barvu a chutná po banánech, mangu i ananasu. Tento čaj si báječně užijete v zimě pro zahřátí a v létě pro zchlazení.
Původ čaje
Indiánské zlato jsme připravili ze surovin, které objednáváme u evropských dodavatelů. Výhodou takového postupu je doložení atestů na veškeré ovoce, koření i ořechy. Můžeme si tak být jisti (a vy s námi), že výsledné čaje neobsahují žádné těžké kovy či rezidua jiných škodlivých látek. Ovoce bylo navíc zpracováno velmi pečlivě – velké pokrájené kousky jsou konzervovány lyofilizací, tedy sušením mrazem. Výsledkem náročného technologického postupu je skutečně křupavé, voňavé a velmi chutné ovoce, které po zalití horkou vodou vypadá jako čerstvé.
Podíváme-li se na původ těch nejexotičtějších ingrediencí, dočteme se o tropických oblastech a v mnoha případech i spojitosti právě s indiány. Takovou papáju, plody obrovských bylin Střední Ameriky, dávní obyvatelé přímo milovali. A nejen je – do jejích listů nakládali maso. Díky tomu bylo výrazně křehčí. Kulovité bobule mají sladkou a šťavnatou dužinu a uvnitř šedočerná semínka. Konzumují se buď syrové, nebo v džemech a nápojích. Papája obsahuje enzymy podporující trávení, zároveň také pomáhá mírnit záněty.
Amerika je domovem také ananasovníků. Jihoameričtí indiáni dali jejich plodům dokonce jméno – anana. Typické ovoce s pronikavou chutí a příjemnou vůní se konzumuje přímo, nebo v kompotech či nápojích. Ananas je mimořádně bohatý na enzym bromelin přispívající ke správnému trávení. Vědci v ananasu identifikovali také vitaminy A, B1 a B2 i C, dále vápník, fosfor, železo a draslík.
Mango pochází z Asie a je skvělým zdrojem vitaminů A, C a betakarotenu. Oválné plody se zelenou nebo červenou slupkou nádherně voní. Sladká dužina se hodí jak do salátů, tak k rybám, sýrům a masu. Pokud jde o benefity, pomáhá konzumace manga zvládat infekce a nachlazení, uklidnit nervy a zlepšit zrak.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
1. Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
3. Doba vyluhování je 8-10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.




















Energetická hodnota: | 9 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycených: | 0 g |
Sacharidy: | 0.5 g |
z toho cukry: | 0.5 g |
Bílkoviny: | 0 g |
Sůl: | 0 g |
22. 9.
16. 8.
23. 1.
16. 2.
8. 2.
18. 1.
13. 1.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

OSVĚŽUJÍCÍ BROSKEV - ovocný čaj

JEDINEČNÉ MANGO - ovocný čaj
