

JADE EYES GREEN JASMÍN - zelený čaj
Tolik jasmínu! Něžné zelené pupeny a listy tvarované do podoby „očí draka“ jsou ovoněné populárními bílými květy. Čínský jasmínový čaj se po právu řadí k nejoblíbenějším pochoutkám. Milují ho světaznalí ochutnávači i příležitostní konzumenti. Vůně a chuť jasmínu zahání všechny chmury a přetrvává ještě dlouho po vypití šálku.
Složení
Zelený čaj JADE EYES GREEN 100%, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Nálev této proslulé speciality má světlou, žlutozlatou barvu. Chuť se samozřejmě odvíjí od přítomnosti jasmínu, který skvěle podbarvuje přirozenou nasládlost a osvěžující svíravost zeleného čaje.
Máte-li rádi ice tea, je pro vás čaj Jade Eyes Green ideální volbou. Naplňte vysoké sklenice do 2/3 kostkami ledu a přelijte je teplým nápojem. Jasmín a zelený čaj povzbudí a příjemně naladí i v nejparnějším létě!
Původ čaje
Už svým tvarem a silnou jasmínovou vůní vypovídá čaj Jade Eyes Green o složité výrobě a dlouhé tradici. Ovoněné čaje vznikly právě v Číně. Nejčastěji se k aromatizování čajových lístků, které vůni velmi dobře absorbují, používá jasmín, lotos, ibišek, chryzantémy nebo pomerančovníky. Nejpopulárnější a nepřirozenější postup zahrnuje smíchání částečně zpracovaného zeleného čaje s poupaty aromatických rostlin. Když se nechají několik hodin (u jasmínu přes noc) ve vyhřáté místnosti, květy se rozvinou a předají svou vůni čaji. Tato metoda se dnes používá už jen v Číně, tamní aromatizované čaje jsou řazeny mezi špičkové. Druhou možností je aromatizování přírodními nebo syntetickými esencemi. Typicky se používá třeba u Earl Graye. Indické čaje se často ochucují přidáním koření.
Provincie Fujian je produkcí zelených čajů celosvětově proslavená. Ačkoli většinu jejího povrchu zaujímají hory, časté srážky a vysoká vzdušná vlhkost čajovníkům čínským velmi svědčí. Čajové zahrady se rozkládají na úbočích, mnohdy ve špatně přístupném terénu. Zelený čaj sklízejí brzy ráno ženy a dívky. Po převozu na zpracovatelské farmy se čajové lístky a pupeny, na které je Jade Eyes Green velmi bohatý, nechávají zavadnout. Aby byla zastavena přirozená oxidace enzymů, vyhřívá se čaj suchým teplem. Pak je pečlivě ručně formován do tvaru „dračích očí“ a sušen.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























24. 6.
15. 2.
15. 10.
9. 3.
20. 8.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

Pro získání energie - černý čaj

BRUSINKOVO - KAKTUSOVÝ - zelený čaj
