

Jahodník list (Fragaria vesca) - bylina
Čaj z jahodníkových listů chutná nenápadně. Jeho schopnost podpořit normální trávení je ale značná. Snad každá babka kořenářka má jahodníkové listí vždycky při ruce. Vyzkoušejte jeho schopnosti taky. Můžete si sestavit vlastní bylinný čaj, nebo zalít Jahodník list horkou vodou samostatně.
Složení
Jahodníkové listy 100%Nálev a chuť čaje
Jahodník list poskytuje nálev jasné, žluté barvy. Vůně je velmi nenápadná, stejně tak chuť. Můžete pocítit jemnou, bylinkovou stopu.
Sušené listy jahodníku se hodí k přípravě čistě jahodníkového čaje, ale klidně je přidejte i ke svým oblíbeným bylinkám. Sestavíte si tak směs přímo na míru.
Původ čaje
Jahodník obecný (Fragaria vesca) je bylina, kterou známe z okrajů lesů a luk. Její červené plody, správně souplodí, jsou součástí každého léta. Voní a lákají k ochutnání nejen nás, ale i divoce žijící zvířata. Je rozšířen jak v Evropě, tak v Asii i Americe. A protože jahody patří k nejpopulárnějším plodům na světě, byl vyšlechtěn do několika samostatných druhů.
Jahody lidé konzumovali už během doby kamenné, ve starověku se pěstování jahodníků často věnovali ve svých zahradách mniši. Podstatnou zásluhu na podobě jahodníku, jak ho známe dnes, je potřeba připsat muži jménem Antonio Duchesne. Francouzský botanik, který na přelomu 18. a 19. století pracoval ve versaillských zahradách, získal šlechtěním jahodník odolný a plodící velké a sladké jahody s úžasným aroma.
Ale zpátky k jahodníku. Je to trvalka, dorůstá maximálně do 20 centimetrů, kvete bílými květy a jejím plodem je nažka na dužnatém květním lůžku. Má trojčetné nebo pětičetné listy s pilovitě zoubkovanými okraji. Protože jsou bohaté na vitamin C, draslík, třísloviny i flavonoidy, používají se (jako sušené) v celé řadě čajových směsí.
Když si z listů jahodníku přichystáte nápoj, získáte účinný prostředek k podpoře normálního trávení (listy vykazují především protiprůjmovou aktivitu).
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení bylin
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter bylin. Byliny jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci jsou byliny mimořádně náchylné a mají velký vliv na výslednou kvalitu byliny a jejího nálevu.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Bylinu zalijte vroucí vodou 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 15 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ZELENÝ ČAJ YIN XIANG

ŠÍPEK - plod slupky
