

JAPAN BANCHA - zelený čaj
Novinek není nikdy dost. Abyste měli stále co ochutnávat, nakoupili jsme pro vás pravou a klasickou japonskou Banchu. Její melodickou chuť ocení jak čajoví začátečníci, tak ti, co už „všechno ochutnali“. Vyzkoušejte základní japonský zelený čaj. Pro vyznavače makrobiotiky je alfou a omegou každého dne.
Složení
Zelený čaj Japan Bancha 100%Nálev a chuť čaje
Bancha má světle žlutý nálev a sladkou, svěže svíravou chuť. Najdeme v ní přírodní měkkost a oblost. Vůně je příjemná, trávová. Listy jsou svinuty nestejnoměrně, jsou větší, světle zelené.
Tento zelený čaj doporučujeme k popíjení po celý den.
Původ čaje
Kdo chce ochutnávat zelené čaje, měl by rozhodně začít hezky na prvním schodu. Na řadě je Bancha, japonský základní čaj, který najdete ve většině tamních domácností. Sklízí se z čajovníků čínských (Camellia sinensis) pěstovaných pro výrobu Senchi. Lístky na Banchu jsou škubány později než pro Senchu a z nižších větviček. Přesto dávají velmi lahodný nápoj nasládlé chuti.
Sklizeň probíhá obvykle v období mezi létem a podzimem. Je plně v kompetenci žen a dívek, které lístky čajovníků plní velké koše. Rychle je předávají zpracovatelům, kteří lístečky rozprostřou na slunci a nechají zavadnout. Zelený čaj se nefermentuje, proto si uchovává přirozenou barvu, chuť i vůni. K zastavení oxidace enzymů se v Japonsku používá krátké, ale intenzivní napaření. Následně se lístky stáčejí a svinují, suší, třídí a balí.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























27. 2.
21. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

JAPAN SENCHA BIO - zelený čaj
