

JAPONSKÁ SENCHA MAKOTO - zelený čaj
Do Japonska se čaj dostal v 9. století. Buddhističtí mniši, kteří ho přivezli z Číny, vyprávěli legendu o císaři Shen Nungovi. Když si prý jednou nad ohněm převařoval vodu, nafoukal mu do ní vítr pár čajových lístků. Císaře zaujala jejich vůně a vodu s lístečky ochutnal. Byla vynikající! Osvěžující, povzbudivá a chutná. Vyzkoušejte, jaký čaj dnes v Japonsku roste.
Složení
Zelený čaj Sencha Makoto 100%Nálev a chuť čaje
Sencha Makoto je velice příjemný zelený čaj se smaragdovými lístky. Má mírně kořeněnou chuť s jemným nádechem sladkého koláče a náznakem trpkosti. Po napití je také popisováno chladivé, přímořské aroma, které zanechává sladkou stopu. Nálev má lehounce zelenou až téměř žloutozelenou barvu, je čirý a opalizující.
Tento zelený japonský čaj se výborně hodí pro přípravu ice tea. Zkuste vlažný čaj nalít do sklenice zaplněné do 2/3 kostkami ledu. Získáte lahodně osvěžující nápoj.
Původ čaje
Jedny z nejdůležitějších japonských čajových zahrad leží pod horou Fujiyama, v oblasti Shizuoka. Právě odtud jsme vám přivezli Senchu Makoto. Vysoce kvalitní, až dvoucentimetrové lístky, pocházejí od prověřených pěstitelů, kteří maximálně dbají na pěstitelské i hygienické normy. Keře čajovníků Camelia sinensis rostou v zahradách na kopcích a svazích. První sklizeň probíhá v polovině dubna. Z každé větvičky se do velkých bambusových košů dostanou vrchní jeden až dva lístky. Sběr je ruční, skoro vždy ho provádějí ženy. Škubat se začíná hned po východu slunce, aby se předešlo spadu rosy na keře. Přílišná vlhkost lístků by mohla způsobit jejich přehřátí, což by zničilo rostlinné tkáně a negativně ovlivnilo kvalitu Senchi. Lístečky se nechají ve stínu zavadnout a poté se velmi krátce napaří. Svinování a sušení už probíhá strojově v rotační sušičce. Po konečném válcování mají lístky tvar jemných jehliček a jsou připraveny k třídění a balení.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody),
v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl. - Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























9. 7.
28. 5.
21. 5.
10. 4.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

JAPAN SENCHA BIO - zelený čaj
