

JAPAN BLACK BENIFUKI BIO - černý čaj
Nebát se experimentů, zhodnotit opravdové umění řemesla a dát světu nový zážitek. Asi takto se dá stručně popsat výzva, před kterou stáli japonští čajoví mistři, když se rozhodli vytvořit naprosto mimořádný a výtečný černý čaj. Země, která je proslavená svými zelenými čaji, tak vstoupila do nových vod a musíme říct, že s Black Benifuki v organické kvalitě to byla opravdu trefa do černého.
Složení
Černý čaj JAPAN BLACK BENIFUKI BIO 100%Nálev a chuť čaje
Nálev má překrásnou a bohatou načervenalou barvu se záplavou zlatých odlesků. Chuť je neskutečně intenzivní s rozmanitými tóny oříšků a hroznů s dozvukem zralých švestek v závěru podmalovaném nekonečnou nasládlostí.
Původ čaje
Japonsko je skutečným domovem těch nejlepších zelených čajů. Vždyť celá jejich čajová produkce je z 99% tvořena právě jimi. Nicméně opravdový poklad se může skrývat i v tom chybějícím jednom procentu. A tím Japan Black Benifuki BIO rozhodně je. Japonští producenti si nemohli nevšimnout, jak celosvětově roste popularita černých čajů a rozhodli se na to reagovat.
V roce 1965 spojili dvě odrůdy čajovníků - čínského (sinensis) a assamského (assamica). Konkrétně si pro zkřížení vybrali kultivary z Darjeelingu a Srí Lanky, tedy míst, které jsou synonymem prvotřídních černých čajů. Po letech zlepšování byl v roce 1993 benifuuki registrován a od té doby dělá majitelům čajových plantáží samou radost. Je totiž velice odolný proti napadení škůdci i teplotním výkyvům a jeho listy propůjčují čaji lahodnou chuť a bohaté aroma. Název lze volně přeložit jako “červené bohatství a čest”. I když je rozšířený po celém Japonsku, nejčastěji se vyskytuje v prefektuře Kagoshima na jihu ostrova Kjúšú.
Zde, díky přírodním podmínkám, které silně ovlivňují aktivní vulkány v čele se sopkou Sakurajima, je možné pěstovat čajovníky organickým způsobem, bez zbytečných zásahů člověka a chemických hnojiv. Čajovníky si tak berou veškeré živiny ze země bohaté na minerální látky, což se projevuje v nesmírně plné chuti a vůni výsledného čaje.
Lístky kultivaru benifuuki jsou velké a pevné. Po sklizni se nechají asi půl dne odpočinout a následně se svinou. Fermentace bývá postupná, lístky se v temnu uloží minimálně na tři měsíce do speciálních nádob s regulovanou vlhkostí a teplotou. Japan Black Benifuki BIO je tak mimořádným důkazem toho, že píle, zkušenosti a láska k řemeslu je zaslouženě korunována naprostým úspěchem, z něhož se můžete radovat v každém šálku.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Japan Benifuki nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Japan Benifuki zalijte vodou o teplotě 100 °C.
- Doba vyluhování 2 -3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Japan Benifuki je možné nechat 3x louhovat.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ASSAM TGFOP1 SONIPUR BIO - černý čaj

NEPAL SHANGRI - LA SFTGFOP1 SF BIO - černý čaj
