

JAPAN GEN MAI CHA - zelený čaj
Býval to čaj chudých japonských farmářů. Postupem doby se ale Japan Gen Mai Cha stala oblíbeným nápojem všech vyznavačů zdravého životního stylu a kvalitních zelených čajů. Je vhodná k celodennímu popíjení, protože skvěle chutná a teinu obsahuje tak akorát. Velmi snadno ji poznáte – mezi čajovými lístky najdete praženou rýži.
Složení
Zelený čaj Japan Bancha, Pražená rýžeNálev a chuť čaje
Nálev tohoto japonského čaje je čistý, světle žlutý. Aroma jemné, lehké, mírně pražené. Chuť je popisována jako lehce travnatá, mírná, se stopou oříšků a pražené rýže. Populární čaj je celkově velmi lahodný, se střední svíravostí, která mu dodává osvěžující podtón.
Původ čaje
Japan Gen Mai Cha se skládá ze zeleného čaje (japonsky cha) a pražené hnědé rýže (japonsky genmai). Někdy bývá nazývána „popkornový čaj“, protože při pražení se občas stane, že rýžová zrnka puknou a vypadají jako popkorn. Vyrábí se ve městě Masuda, které najdeme v prefektuře Shimane v jihozápadní části ostrova Honšú.
Klasický japonský čaj se většinou připravuje z Banchi, což je základní třída zeleného čaje, a tmavé rýže. Lístky čajovníků čínských (Camellia sinensis) se pro Banchu sklízejí později než pro Senchu, proto jsou robustnější a obsahují méně teinu. Úprava je ale podobná: po sklizni, která se provádí ještě před padnutím rosy, se čajové lístky nechají krátce zavadnout a poté jsou opakovaně napařovány. Tak je zastavena fermentace a zachováno maximum zdraví prospěšných látek. Následuje překládání, sušení a třídění. K čaji je přimíchána pražená tmavá rýže.
Někdy bývá Gen Mai Cha podávána s Matchou, práškovým zeleným čajem. Čaj je pak nazýván Matcha-iri Genmaicha, má podobnou chuť jako Gen Mai Cha, ale často je silnější a nálev má zbarvený více dozelena.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Japan Gen Mai Chu nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Japan Gen Mai Chu zalijte vodou o teplotě 70-80 °C.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Japan Gen Mai Chu je možné nechat 3x louhovat.

























13. 1.
2. 8.
24. 2.
27. 1.
22. 7.
22. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JASMÍNOVÝ - zelený čaj

JAPAN SENCHA BIO - zelený čaj
