

JAPAN GYOKURO TAKUMI BIO - zelený čaj
Jadeitová rosa stvořená mistrem svého řemesla. Tak zní volný překlad spojení Gyokuro Takumi. O tom, že japonští čajoví mistři patří skutečně ke špičce v oboru, není nejmenších pochyb. Najde-li se přeci jen nějaký skeptik, pak po ochutnání tohoto exkluzivního gyokura pěstovaného v dokonalé harmonii s nádhernou přírodou ostrova Kjúšú rychle změní názor.
Složení
Zelený čaj Japan Gyokuro 100%Nálev a chut čaje
Nálev má překrásnou zlatavou barvu se zelenými tóny. Čaj překvapí svou svěžestí, nečekanou násládlostí s bylinnou notou a výraznou chutí umami.
Původ čaje
Nejjižnější japonský ostrov Kjúšú je proslavený svou mohutnou aktivní sopkou Aso. Díky ní není v této části země vycházejícího slunce nouze o tektonickou činnost, horké prameny a na minerály bohatou zem. Hlavně poslední zmíněné je odpovědí na to, proč se zde nachází záplava těch nejznámějších čajových plantáží, jejichž specialitou jsou zelené čaje.
Jednou z nich je i ta v prefektuře Kagoshima. Produkuje se zde zcela jedinečný čaj s přízviskem takumi. Toto gyokuro je zcela závislé na mistrovství jeho tvůrců. Pěstuje se totiž organickým způsobem, bez dotyku přidané chemie. To však může být častým kamenem úrazu, neboť gyokuro patří mezi tzv. zastíněné čaje. Právě při nedostatku slunečního svitu se velmi daří škůdcům, kteří napadají čajovníkové lístky a dokáží je zcela znehodnotit.
Zkušenosti, generacemi osvědčené metody a trpělivost ovšem dokáží zázraky, a proto si Gyokuro Takumi BIO může spokojeně lebedit ve stínu po dobu minimálně osmnácti, nejčastěji však až třiceti dnů. Děje se tak vždy na jaře, aby mohly být ihned poté sklizeny první pupeny společně se dvěma sytě zelenými lístky, v nichž se ukryla chuť a aroma nebývalé intenzity. Stejně jako sběr, probíhá i následné svinutí do tenkých jehliček výhradně ručně, aby byla po celou dobu pečlivě hlídána pouze ta nejvyšší kvalita.
Pečlivost a oddanost řemeslu je na konci celého procesu odměněna cenou nejvyšší. Mimořádným čajem, který uhrane omamnou vůní a tak výtečnou chutí, že šálek odložíte až s poslední kapkou, u které budete přemýšlet, zda jste byli více okouzleni výjimečnými tóny umami či propojením svěžesti s překvapivou nasládlostí.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- První nálev - Gyokuro zalijte vodou o teplotě 60°C v poměru 3g na 100 ml vody. Nechejte 2 minuty louhovat (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Druhý nálev - teplota vody 70°C, doba louhování 1,5 minuty.
- Třetí nálev - teplota vody 80°C, doba louhování 1 minuta.

























Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zelený čaj

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO
