

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO
Japonský král ze stinných zahrad v bio kvalitě. Zelený čaj vytříbené chuti, která si Vás zcela podmaní svou jemností a přitom výraznou intenzitou. Díky své syté barvě si vysloužil pojmenování nefritová slza a celkově ve Vás zanechá dojem, jenž si budete vychutnávat všemi smysly. Ne nadarmo je Gyokuro považován za jeden z nejlepších japonských čajů, kterým se uctívají jen ti nejváženější hosté, a ten z oblasti Miyazaki patří mezi unikátní skvosty.
Složení
Zelený čaj Japan Gyokuro 100%Nálev a chuť čaje
Slavný japonský zelený čaj Gyokuro je ve špičkové bio kvalitě. Jeho nálev je žlutozelené barvy a v chuti ucítíme pátou speciální chuť umami propojenou delikátní sladkostí.
Původ čaje
Až na úplném jihu Japonska, na ostrově Kjóšu, můžete najít prefekturu Miyazaki. Tu omývá ze dvou stran oceán, proto zde vládne mírné klima s dostatkem slunce a svěžestí mořského vzduchu. Dříve opomíjený region o sobě dává v posledních letech vědět a získává za své čaje jedno ocenění za druhým. V tamních zahradách se pěstují velmi staré stromy a keře čajovníků, z nichž se poté vyrábí opravdová čajová vzácnost této oblasti - Miyazaki Gyokuro. Důraz je zde kladen na co nejmenší zásah do přirozeného růstu stromu, aby si z přírody vzal přesně to, co potřebuje.
Hned po vyrašení pupenů se čajovníky zcela zastíní slaměnými rohožemi a zůstanou skryty před slunečními paprsky po dobu téměř tří týdnů. Temně zelené lístky díky tomu získají bohaté zásoby teinu a aminokyselin. Asi nejdůležitější z nich je L-theanin, nad jehož pozitivními účinky žasne vědecká obec už velkou řadu let. Stín navíc uvolňuje do listů látky, které stojí za jeho věhlasnou chutí umami. Té se také říká “pátá chuť” (po sladké, slané, kyselé a hořké) a jen stěží ji lze jednoznačně popsat. Ovšem když ji okusíte, zaručeně jí propadnete.
Po dvaceti dnech šera následuje sklizeň, která pečlivým výběrem jen těch bezchybných lístků zaručí, že se do výsledného čaje dostane to nejlepší. Pověstnou třešničkou je napařování listů a pupenů a jejich následné ruční formování dle prastarých tradičních metod.
Kvůli náročným podmínkám pro růst i následnou výrobu je japonská produkce Gyokura nízká - pouhých pár tun ročně, což z něj s ohledem na obrovskou světovou poptávku dělá raritní záležitost.
Japan Miyazaki Gyokuro jako ostatní zelené čaje neprochází fermentací, proto si uchovává svou čistou přirozenost a velké množství antioxidantů. To, co jej ovšem povyšuje nad jiné čaje z této kategorie, je nezaměnitelná lahodnost a hedvábnost chuti od prvního doušku až na dno konvičky.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Gyokuro zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Gyokuro je možné nechat 3x louhovat.

























30. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zelený čaj

JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - zelený čaj
