

Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO - zelený čaj
Možná ji znáte jako „divokou husu“ nebo „větvičkový čaj“. Kukicha je skutečně zvláštní, a to jak netypickým vzhledem, tak exkluzivní chutí. Kousky stonků a větviček organicky pěstované, zastíněné senchi vás v šálku potěší jemnou travnatou vůní a sladkou chuťovou linkou. Bezpečně v ní poznáte bájnou umami. Kukicha navíc obsahuje velmi málo teinu, dopřávat si ji tedy můžete po celý den.
Složení
Zelený čaj Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO 100%Nálev a chuť čaje
Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO dává nálev žluté až žlutooranžové barvy, aroma je lehké, jakoby květinově nasládlé. Chuti kraluje umami, tedy příjemná delikátnost a lahodnost. Celkově působí čaj velmi příjemně, každý doušek vyvolává chuť na další degustování.
Původ čaje
O regionu Kagoshima se říká, že je jižní bránou Japonska. Vánek z oceánu mu poskytuje subtropické klima, počasí je po celý rok mírné a díky vulkanické činnosti pokrývá velkou jeho část vrstva sopečného popela. Říkají mu shirasu. Proč o něm mluvíme ve spojitosti s čajem? Protože právě tento popel je bohatý na minerální látky, které čajovníky tak milují. Stejně jako četné srážky a mlhy, jichž se jim na plantážích Kagoshimy bohatě dostává.
První čajovníky v Kagoshimě prý rostly už 700 let před naším letopočtem, větší pozornost si ale získaly začátkem 17. století, kdy je farmáři cíleně vysazovali na plantáže. To sice zvýšilo produkci čaje, nicméně jeho kvalita dobrá nebyla. Ke změně došlo koncem 19. století. Zemědělci založili první sdružení výrobců čaje a postupně se učili zlepšovat techniky jeho pěstování i zpracování, a to ve slavných čajových regionech Makinohara a Shizuoka. V polovině 20. století se vrátili zpět do Kagoshimy, představili nový kultivar čajovníku Yabukita (vyvinutý v Shizuoce) a kvalita jejich produkce začala strmě stoupat.
Důkazem je Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO. Jde v podstatě o stonky a větvičky organicky pěstované senchi, která byla před sklizní navíc ještě zastíněna. Díky tomu se v jejích listech uchovalo maximum L-theaninu a dalších látek odpovědných za jedinečnou sladkost výsledného nápoje. Aby farmáři chuť kukichy ještě prohloubili, zpracovali ji při vysoké teplotě. Aroma je tak naprosto famózní a chuť umami nelze přehlédnout.
Pokud si myslíte, že kukicha vznikla úmyslně, pletete se. Jako spousta jiných dobrých věcí, také tenhle čaj je na světě trochu náhodou. Sušené větvičky a stonky totiž k přípravě čaje použili chudí rolníci jaksi z nouze. Byli ale velmi překvapeni, jak fantasticky chutnají, a tak se věhlas kukichy rozšířil i do světa. Celý příběh čaje kukicha včetně jeho vlivu na zdraví jsme sepsali v článku Kukicha – divoká husa z Japonska.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|

























14. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN KUKICHA - zelený čaj

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj
