

Japan Sencha Makato - zelený čaj
V Japonsku prostě ví, co je dobré. Zdravé jídlo, láska k přírodě, uctivost a řád. Japonci mají mimořádný vztah k tradicím, jsou pečliví a velmi zdvořilí. Se stejnou pokorou přistupují už stovky let k pěstování čaje. Proslulé japonské čajové zahrady dávají světu nezapomenutelné vůně a chutě. Přivážíme je, abychom se s vámi o tu nádheru podělili. Nechte se zlákat…
Složení
Zelený čaj Japan Sencha Makato 100%Nálev a chuť čaje
Japan Sencha Makato je lahoda sama. Zelený čaj špičkové kvality je hrou příjemné trávové chuti s květovou nasládlostí a silně trávovou dochutí. Svíravost je lehká, nevtíravá. Nálev zanechává pocit velmi svěží chuti se stopou voňavých květů. Nálev má zelenožlutou barvu.
Zelený čaj se výborně hodí pro přípravu ice tea. Zkuste vlažný čaj nalít do sklenice zaplněné ze 2/3 kostkami ledu. Získáte lahodně osvěžující nápoj.
Původ čaje
Co napsat o čaji, který se najde v každé japonské domácnosti a jeho obliba na celém světě stále vzrůstá? Sencha je zelený poklad – sklízí se z keřů čajovníku japonského Camellia sinensis, jež mimochodem do Země vycházejícího slunce přivezl čínský mnich. Japonští zahradníci a pěstitelé keře vysázeli na stráních kopců i v údolích. Podle místa růstu, nadmořské výšky, úhrnu srážek i ročních teplot se jednotlivé čaje od sebe odlišují. Důležitý je pak také způsob sklizně a zpracování čajových lístků.
Japan Sencha Makato pochází z regionu Shizuoka, mimořádně bohatého na krásnou přírodu i historické a kulturní dědictví. Na severu ho ohraničuje hora Fuji, na jihu Tichý oceán. Mírné podnebí je ideální pro pěstování čaje s výjimečnými vlastnostmi. Proto je také jeho sběru a zpracování věnována maximální pozornost. Sklizeň je většinou čistě v režii tamních žen, které brzy ráno vyrážejí na plantáže. Z čajovníkových keřů sbírají maximálně první dva lístky na každém výhonku, ty jsou totiž nejkvalitnější a nejbohatší na aroma a cenné látky. Nejpozději 10-20 hodin po sklizni se musí lístky rozprostřít a nechat zavadnout. Následuje specialita čajů typu Sencha, a to krátké, asi dvacetivteřinové napaření. Takto je zastavena oxidace a zelený čaj si uchovává nádhernou smaragdovou barvu a přirozenou chuť i vůni. Dalším krokem je svinutí lístků do jemných jehliček, sušení a vytřídění podle kvality.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody),
v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl. - Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























11. 5.
11. 12.
17. 7.
9. 1.
2. 9.
28. 7.
29. 5.
24. 2.
21. 11.
21. 11.
9. 9.
1. 8.
4. 6.
21. 8.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

CHINA SENCHA - zelený čaj
