

JAPAN SENCHA MAKINOHARA - zelený čaj
Tradiční zelený čaj s jemnou, pikantní chutí roste v kopcovité oblasti Makinohara. Tamní Senchu charakterizují lístky v podobě tenkých, tmavě zelených jehliček a žlutozelený nálev. Japonci si ji servírují snad po každém jídle. Skvěle po ní tráví, navíc myšlenky, které se o pauze rozběhly mnoha směry, směřuje Sencha k jednomu – zpátky do práce!
Složení
Zelený čaj Japan SENCHA MAKINOHARA 100%Nálev a chuť čaje
Světle zelený až žlutozelený čirý nápoj chutná jemně, plně a pikantně. Po prvním doušku se Sencha rozvíjí do nasládlosti. Vůně připomíná květiny, je chladivá a osvěžující, svíravá jen v náznaku.
Původ čaje
Oblast Makinohara se nachází na jihu provincie Shizuoka. Je ohraničena zálivem Tichého oceánu a směrem do vnitrozemí se zvyšuje v kopcovitou krajinu. Má mírné přímořské klima s horkými, vlhkými léty a slabými zimami. Čajové zahrady jsou spíše menší, rodinné. Přesto výroba zeleného čaje ekonomice Makinohary dominuje. V menší míře se lidé živí rybařením a výrobou automobilových komponentů.
Čajovníky čínské (Camellia sinensis) jsou sklízeny od konce dubna do začátku října. Na plantáže vyrážejí brzy ráno ženy a dívky s velkými koši na zádech. Denní sklizeň musí rychle dopravit ke zpracovateli, který nechá lístky zavadnout na slunci a následně je krátce, ale intenzivně napaří. Tím zastaví přirozený proces oxidace enzymů. Krásná zelená barva, chuť i aroma čajových lístků zůstane zachováno. Ty samozřejmě nepřijdou ani o zdraví prospěšné látky, které obsahují. Při výrobě Senchi jsou lístečky svinovány do plochých jehliček.
Mnohdy se tak činí ručně, větší farmy už ale přistupují ke strojové výrobě. Čaj se musí usušit, vytřídit a zabalit.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























13. 9.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN SENCHA BIO - zelený čaj

ZELENÝ ČAJ YIN XIANG
