

JAPAN KUKICHA - zelený čaj
Pod rákosovými sítěmi, na úpatí stále aktivní sopky, na ostrově se subtropickým klima. Tak rostou čajovníky, které daly vzniknout netradičnímu, mimořádně chutnému a zdravému, čaji. Kukicha, to nejsou klasické čajové lístky, ale stonky, stébla a větvičky. I když to původně nikdo nečekal, dávají znamenitý svěží nálev kombinující krémovou sladkost, lehkou ořechovost a příjemnou hořkost.
Složení
Zelený čaj Japan Kukicha 100%Nálev a chuť čaje
Kukicha působí velmi svěže a přitom sladce a natrpkle. Po zalití má čaj jasně zelenou barvu. Aroma je mírně trávové, čerstvé. V chuti se mísí podmanivá sladkost, někdo pozoruje ořechové nebo sezamové tóny, probleskují i stopy květin. Závěr je lehce svíravý.
Protože Kukicha obsahuje velmi malé množství teinu, můžeme ji doporučit k vylepšení pitného režimu už předškolních dětí, výborně se hodí také pro těhotné a kojící ženy i lidi v rekonvalescenci.
Vyzkoušejte tento čaj i jako ice tea. Stačí naplnit sklenici do 2/3 kostkami ledu a zalít ho teplým nápojem. Dostanete velmi osvěžující a lahodný mok.
Původ čaje
Cesta k čaji Kukicha byla tak říkajíc dílem náhody. Za jeho objevem stojí údajně japonští pěstitelé čajovníků, kteří po sklizni odvezli všechny zpracované čajové lístky na trh. Doma jim tak zůstaly jen do té doby neupotřebitelné větvičky a stonky. Někoho napadlo, uvařit si čaj z nich. Výsledek mile překvapil – delikátní nasládlá chuť s příjemnou trpkou notou si rychle získala své konzumenty a čaj Kukicha se zařadil mezi japonské poklady.
Tato zelená Kukicha pochází z japonského regionu Kagoshima (ostrov Kjúšú), kde se čajové zahrady soustřeďují zejména na úpatí sopky Sakurajima. Podnebí je tam mírné, subtropické, často se přirovnává k italské Neapoli. Keře čajovníků čínských rostou ve stínu rákosových sítí, takže si zachovávají velmi svěží zelenou barvu a zůstává v nich mnoho zdraví prospěšných látek. Čajovníky se sklízejí většinou ručně, na moderních farmách už ale i strojově. Stonky a stébla jsou stejně jako čajové lístky spařeny horkou párou. Tak dojde k zastavení fermentace. Díky tomu má Kukicha charakteristickou vůni a chuť. Následně se suší a třídí.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Kukichu nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Kukichu zalijte teplou vodou 70 - 80 °C.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Kukichu je možné nechat 4x louhovat.

























2. 8.
29. 7.
15. 7.
18. 5.
14. 5.
5. 5.
5. 3.
25. 8.
3. 4.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Litinová čajová konvice se sítkem 1200 ml - zelený dekor

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

JAPAN GEN MAI CHA - zelený čaj
