

JAPONSKÁ MATCHA KIKYOU BIO - zelený čaj
Slova nestačí. Popsat v několika větách unikátní chuť, jedinečnou vůni a přepečlivou výrobu pudrového zeleného čaje se dosud nepovedlo dávným japonským mistrům ani současným Matcha milcům. Její jasně zelenou barvu zkrátka musíte vidět, její rozmíchávání v horké vodě si musíte užít. Jen pak je Matcha dokonalá. V tomto případě Matcha BIO v prémiové kvalitě!
Složení
Zelený čaj Japan MATCHANálev a chuť čaje
Matcha Kikyou BIO vyniká opravdu bohatou chutí, která potěší příznivce sladkých a jen mírně trpkých nápojů. Po našlehání vytvoří nápoj svěží zelené barvy, který je jemný skoro jako smetana. Těšit se samozřejmě můžete i na onu pozoruhodnou chuť umami připomínající moře a vyvolávající touhu po dalším a dalším doušku.
Původ čaje
Z japonské prefektury Shizuoka (Shizuoka-ken) míří do světa celých 40 procent japonských čajů. Čajové zahrady založili mnichové v polovině 13. století. Od té doby má Shizuoka status hlavní japonské čajové lokality. Protože její zemědělci vyrábějí celou paletu zelených čajů, patří také k nejvšestrannějším dodavatelům.
Nejen tisícileté zkušenosti čajových mistrů, ale také jedinečné přírodní podmínky stojí za vynikající kvalitou čajů ze Shizuoky. Region nacházející se na pobřeží Tichého oceánu v zálivu Suruga charakterizuje pohoří s posvátnou horou Fuji. Ostatně – shizu lze přeložit jako „klid“ a oka jako „kopec“. Klima je popisováno jako vlhké subtropické, léta jsou horká a vlhká, zimy mírné. Je ovšem potřeba dodat, že i do Shizuoky se jezdí lyžovat. Hornatý sever regionu poskytuje milovníkům zimních sportů vynikající podmínky.
Výroba čajů typu Matcha není jednoduchá a přesný postup není snadné získat. Každá čajová zahrada si ho bedlivě střeží. Obecně lze říci, že pro Matchu jsou vybírány nejdelikátnější lístky čajovníků čínských (Camellia sinensis), které je potřeba 3-4 týdny před sklizní zastínit velkými rohožemi. Díky tomu se v nich vyvolá vyšší produkce chlorofylu a žádoucích aminokyselin.
Zvláštností Matcha Kikyou BIO je mezikrok, při němž se z listů nejprve vyrobí Sencha (opakovaným napařováním je zastavena oxidace enzymů) a až poté následuje klasická výroba Matchi – tedy sušení, zbavení čaje stonků a žilek a mletí mezi žulovými kameny. Výsledkem je jemný zelený pudr, který je nutné skladovat v neprodyšných sáčcích nebo plechovkách.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Připravte si horkou vodu, která prošla varem a zchladila se na 75 °C.
- Do misky nebo sklenice vsypejte půl čajové lžičky čaje Matcha a zalijte připravenou vodou (cca 1 dcl).
- Pomocí metličky na čaj nebo elektrického šlehače na mléko Matchu rozmíchejte a rozšlehejte.
- Řídká našlehaná pěna po chvíli zhoustne.

























5. 2.
17. 11.
1. 5.
22. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

MATCHA CHINA - zelený čaj

METLIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASEN
