KOTVIČNÍK NAŤ (Tribulus Terrestris) - bylina
Někdo jej přirovnává k legendární modré pilulce, jinde se dočteme o životabudiči. Kotvičník zemní každopádně obsahuje vysokou hladinu fytosterolů, a proto se z něj vyrábějí oblíbené potravinové doplňky. My sázíme na čistou přírodu. Nabízíme kotvičník sušený. Jeho nálev je zemitě hořký, ale voní příjemně bylinkově. Chuť snadno vyladíte medem. A účinky zůstanou.
Česká pošta - Balík do ruky | Dodáme do 27. 2. 2019 | 65 Kč |
---|---|---|
Česká pošta - Balík na poštu | Dodáme do 27. 2. 2019 | 65 Kč |
GLS | Dodáme do 27. 2. 2019 | 65 Kč |
PPL private (ČR) | Dodáme do 27. 2. 2019 | 65 Kč |
Zásilkovna | Dodáme do 27. 2. 2019 | 49 Kč |
Osobní odběr - Ludgeřovice | Dodáme do 27. 2. 2019 | ZDARMA |
PPL Parcelshop | Dodáme do 27. 2. 2019 | 65 Kč |



Složení
Kotvičník zemní 100%Nálev a chuť byliny
Odvar z kotvičníku zemního má nažloutlou barvu a velmi příjemnou, bylinnou vůni. Chuť je poněkud drsnější, zemitá, nahořklá. V případě nezbytnosti ji lze zjemnit medem, nerafinovaným cukrem nebo stévií. Nálev z kotvičníku má světlou, žlutozelenou barvu.
Původ byliny
Kotvičník zemní (Tribulus terrestris Linné) je jednoletá bylinka se žlutými květy a krátkými listy. Lodyha bývá 10-60 cm dlouhá, ale leží při zemi. Rostlina se přirozeně vyskytuje v Evropě, Asii, Africe, Austrálii. Najít ji můžeme podél řek, v zahradách, na přímořských píscích, ale také ve stepích a polopustinách. Velmi dobře prospívá i v České republice, před příchodem zimy se doporučuje celá rostlina sklidit.
Kotvičník se pěstuje a sklízí pro nať, k přípravě léčivých preparátů se používá ale také kořen, využít lze i semena a květy. Při sklizni se rostlina vyjme ze země celá, nať se suší zvlášť. Následně je drcena a ukládána na suché a stinné místo.
Český herbář z roku 1899 popisuje kotvičník názvem Nadseda: „… lodyha větvená jest kulatá, květy žluté jsou 5 mm. Rostliny té užívá se jako léku očního; též průjemu, krvotoku a neduhů ústrojí močového…“
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava čaje
![]() |
![]() |
![]() |
Návod na přípravu
- Kotvičník zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajové lžičky (1g) na 2-2,5 dcl .
- Necháme lůhovat po dobu 30 minut
- Poté scedíme.
- Doporučená dávka 2-4 šálky denně, vždy uvařte nový šálek.

























14. 8.
27. 7.
26. 4.
31. 1.
26. 10.
16. 7.
30. 6.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Sítko na byliny kulaté 62mm
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

SHAPE TEA (ČAJ NA HUBNUTÍ) - směs

OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ PLOD - DRCENÝ
