

Kouzlo okamžiku - ovocný čaj
Zastavte se. Tahle chvíle je jen vaše. Kouzlo okamžiku může klidně chutnat po jablcích a skořici. Třeba vám připomene babiččin štrúdl, nebo přivolá vzpomínky na nejkrásnější Vánoce. Voní vanilkově, nezapře v sobě mandle ani rozinky. Prostě kouzlo, které vás v každodenním shonu na moment zastaví. Abyste se v klidu nadechli a aspoň v duchu usmáli.
Složení
Kousky jablka, Rozinky, Aroma přírodní, Pražený čekankový kořen, Skořice, Mandle, Kousky vanilkyNálev a chuť čaje
Ovocný čaj Kouzlo okamžiku dává nálev světle žluté, jasné barvy. Nejvýraznější složku jeho vůně tvoří skořice, jablka a mandle, přesně takovou můžete očekávat i chuť. Tento čaj se hodí k celodennímu popíjení, díky koření příjemně prohřeje.
Původ čaje
Ingredience pro ovocnou směs Kouzlo okamžiku jsme přivezli od evropských dodavatelů, jejichž produkty splňují nejpřísnější normy a nařízení. A to nejen na kvalitu surovin, ale také jejich skladování a přepravu. Stejně pečlivě jsme zvolili přírodní aroma, které ladí celou kompozici a je zárukou, že si čaj udrží vůni i chuť po skutečně dlouhou dobu. Přírodní aroma je na rozdíl od syntetického zdravotně nezávadné a vyrobené z látek přírodního původu. Nezpůsobuje pálení žáhy nebo jiné obtíže.
Protože jsou hlavními složkami čaje Kouzlo okamžiku jablka a skořice, povězme si o nich něco víc.
Je zřejmé, že konzumace plodů jabloní přináší výrazné benefity. Jablka jsou výborným zdrojem vitaminu C, vitaminu A i vitaminu E a vlákniny, na druhou stranu mají jen velmi málo sodíku, tuku a cholesterolu. V jablku střední velikosti je podle vědců obsaženo 100 kalorií, 25 gramů sacharidů, 4 gramy vlákniny, 15 gramů cukru a celá řada silných antioxidantů.
Jablka provázejí lidstvo tisíce let. Jsou symbolem králů, krásy, ale i sváru. Jabloně patrně pocházejí z Kazachstánu, vždyť název jeho hlavního města – Alma Ata – znamená „plné jablek“. Odborníci uvádějí, že jablka sbírali lidé už před 750 000 lety a před 8 000 lety začali jabloně cíleně pěstovat. Zajímavé je, že 1 300 let př. n. l. vysazovali stromy jabloní Egypťané podél delty Nilu a staří Řekové už zvládali techniky roubování. Jabloně a jejich plody jsou zkrátka fascinující. Není divu, že globální produkce jablek stále roste – v roce 2018 činila 86 milionů tun.
Skořice se na světě ročně sklidí o poznání méně. Jde zhruba o 220 tisíc tun. To ovšem neznamená, že je po skořici malá poptávka. Právě naopak. Jedno z nejstarších koření pocházející ze stromu skořicovníku cejlonského je oblíbené nejen jako pochutina, ale i zdroj cenných látek. Skořice obsahuje aromatický esenciální olej, který determinuje její chuť a vůni a také cinnamaldehyd. Kromě toho disponuje silnými antioxidanty, k tomu se v ní nachází vápník, draslík a vitamin A.
V našich zeměpisných šířkách si skořici spojujeme především se zimním obdobím, protože má schopnost příjemně prohřívat. V zemích Orientu ji ale konzumují bez ohledu na počasí. Populární horký nápoj sahlep popíjejí klidně i v největším parnu.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Ovocný čaj zalijte vodou o teplotě 100 ̊C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 8-10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

DĚTSKÝ SEN PŘÍRODNÍ - ovocný čaj

JEDINEČNÉ MANGO - ovocný čaj
