

KVETOUCÍ MANDLE - kvetoucí čaj
Svazování čajových lístků a barevných květů do úhledných kuliček je disciplína obtížná. Ruce musí být hbité, materiál dokonale připravený. Kvetoucí čaje pak ale dokáží dát tolik radosti, kolik jen z nádherného vizuálního a vynikajícího chuťového zážitku můžeme mít. Dopřejte si chvilku klidu u rozkvétajícího čaje s jasmínem a chryzantémou.
Složení
Zelený čaj, Květ měsíčku, Květ jasmínuNálev a chuť čaje
Kvetoucí čaj dává většinou nálev světlé barvy, aby v něm krásně vynikl čajový květ. Výjimkou není ani Kvetoucí mandle. Nápoj má jemnou žlutou barvu. Chuť je lahodně mírná, příjemně osvěžující a jasmínová.
Původ čaje
Formované neboli umělecké čaje pocházejí z Číny, obvykle provincie Yunnan. Skládají se ze svazku zelených a bílých čajových lístků (méně obvykle čajů černých), které jsou smotávány a tenkou nití svazovány společně s jedním nebo více květy. Po zalití vodou svazek expanduje a otevře se.
Není úplně jisté, jak dlouho se zelené čaje v Číně vyrábějí, každopádně do Evropy se dostaly v polovině 20. století. Existují ale zprávy o tom, že jejich historie je několikasetletá. Kvetoucí čaje (Blooming Tea, Flowering Tea) se vyrábějí jen ručně, a to z mladých čajových lístků. Mezi ně se umně vkládají sušené květiny a bylinky. Nejoblíbenější jsou bílý jasmín a vonokvětka , oranžový měsíček, červené chryzantémy.
Takzvaný umělecký čaj je nevšedním dárkem. Ve 100gramovém balení lze obvykle napočítat 15 kuliček kvetoucího čaje (v závislosti na jejich váze). Je možné je zalít opakovaně. Ti, kteří se nechtějí vzdát pohledu na krásný čajový květ hned po vypití nápoje, mohou vazbu přemístit do misky nebo malého akvária s čistou studenou vodou. Dokud lístky nevyblednou, budou tvořit unikátní přírodní doplněk interiéru.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Návod na přípravu
- Kvetoucí čaj - 1 porce (kulička) zalijte 0,3 l vodoy o teplotě 80 °C.
- Doba vyluhování je 3-5 minut.
- Jeden rozvinutý květ je vícenálevový. Počet nálevů 2-3.

























25. 5.
24. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv II
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ZLATÝ VALOUN - kvetoucí čaj

KVĚT LÁSKY - kvetoucí čaj
