

KVETOUCÍ PAMPELIŠKA - kvetoucí čaj
Kvetoucí čaje patří k čínským specialitkám, které nejen, že dobře vypadají, ale také výborně chutnají. Tato Kvetoucí pampeliška je důkazem, že máme pravdu. Když ji zalijete horkou vodou, odmění se nádherným sytě oranžovým květem. Nálev bude sladce florální, jemný a osvěžující. Z jedné kuličky čaje připravíte až čtyři konvičky.
Složení
Zelený čaj 100%, PampeliškaNálev a chuť čaje
Nemusíte se obávat, že by kvetoucí čaje byly jen potěchou pro oko. Splňují totiž i vysoké nároky na chuťové požitky. Kvetoucí pampeliška dává jemný, harmonický a sladce květinový nálev. Díky zelenému čaji je jemně svíravý a proto velmi osvěžující. Nálev je světle jantarový.
Původ čaje
Kdy přesně se kvetoucí čaje (Blooming Tea, Flowering Tea) objevily, nemůžeme říct. První zmínku můžeme vysledovat v Číně, snad za dynastie Song. Vládla v letech 960-1279 a k pobavení jejich císařů se údajně splétaly čajové lístky s květy různých rostlin. Do Evropy se takzvané formované neboli umělecké čaje dostaly ale až v polovině 20. století. Jsou populární zejména jako dárky pro milovníky zdravých nápojů, symbolizují přírodu a jejich příprava je chvílí příjemné relaxace.
Kvetoucí čaje jsou vyráběny výhradně ručně. Pomocí tenkých provázků nebo nití se sešívají případně svazují lístky bílých, zelených (méně obvykle také černých) čajů s nejrůznějšími květy. Mezi nejoblíbenější patří jasmín, lilie, chryzantémy, měsíček, vonokvětky.
V případě Kvetoucí pampelišky najdeme mezi zelenými lístky právě měsíček lékařský. Letničku s oranžovým květem vídáme i na českých zahrádkách, původně ale roste v Orientu a jižní Evropě. Patří k populárním bylinkám, protože má prokazatelně léčivé schopnosti. Z listů měsíčku, natě i květů se vyrábějí masti, tinktury a čaje.
Ve 100gramovém balení najdete až 15 kuliček kvetoucího čaje v závislosti na váze.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Návod na přípravu
- Kvetoucí čaj - 1 porce (kulička) zalijte 0,3 l vodoy o teplotě 80 °C.
- Doba vyluhování je 3-5 minut.
- Jeden rozvinutý květ je vícenálevový.
- Počet nálevů 2-3.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv II
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

MAGICKÝ ZÁZVOR S CITRÓNEM - zelený čaj

KVETOUCÍ MANDLE - kvetoucí čaj
