

LESNÍ SEN - černý čaj
Jak se sní v lese? Voňavě a sladce. Položíte hlavu do mechu, nohy opřete o pařez a pozorujete mraky skrz větve modřínů. Pod levou rukou jahodník, u pravého kolene borůvčí. Že nemáte kdy povalovat se na jehličí? Že venku zrovna chumelí? Že máte nohu v sádře a do lesa daleko? Postavte na čaj! Lesní sen můžete snít v obýváku, kanceláři, na jachtě, v tělocvičně i v knihovně. Vždycky vás skvěle naladí.
Složení
Černý čaj, Aroma přírodní, Listy ostružiníku, Kousky jahod, Borůvky (borůvky, cukr), Květy slézu, Okvětní lístky růžeNálev a chuť čaje
Základem směsi Lesní sen je kvalitní černý čaj, který samozřejmě udává nápoji chuť i barvu. Svěží svíravost doplňují tóny lesního ovoce. Celková kompozice vyznívá čistě, v závěru s přetrvávající nasládlostí.
Původ čaje
Kromě černého čaje můžete na všechny ingredience této čajové směsi narazit v domácích luzích a hájích. Náš evropský dodavatel je ovšem pěstuje, sbírá a suší za přísně kontrolovaných podmínek. Tak, aby mohl garantovat naprostou zdravotní nezávadnost a absenci těžkých kovů nebo reziduí průmyslových hnojiv.
Kousky jahod a celé borůvky byly konzervovány lyofilizací. Takzvané sušení mrazem je v potravinářství velmi populární metodou. Ovoce je zmrazeno obvykle na -20 až -50 ⁰C za současného snížení tlaku vzduchu. Když je do lyofilizátoru dodáno potřebné množství tepla (obvykle zářením), začne voda obsažená v materiálu sublimovat. Jde sice o proces pomalý (několik hodin až dní), ale důkladný. Buněčná struktura ovoce není při lyofilizaci narušena, zachována je také barva, chuť a vůně. Po zalití horkou vodou vypadá i chutná lyofilizované ovoce jako čerstvé.
Černý čaj, ze kterého mícháme tuto směs, pochází z vybraných čínských čajových zahrad. Byl pěstován bez použití průmyslových hnojiv, sklízen ručně a zpracováván tradičními postupy.
Listy ostružiníku si lidová medicína oblibuje tisíce let. Uplatňují se v mnoha čajích, velmi často takzvaně rodinných (určených pro všechny generace). Z keřů ostružiníků se mladé lístky sbírají během června až srpna. Suší se ve stínu, na proudícím vzduchu. Obsahují třísloviny, organické kyseliny, flavonoidy i barviva.
Jahody jsou bohaté na antioxidanty a také draslík, zinek, hořčík, síru i vápník. Doporučují se při řadě zdravotních obtíží. Červené voňavé plody jahodníků (souplodí nažek) konzumují lidé už od doby kamenné. Do Evropy byly přivezeny v 17. století francouzskými korzáry.
Borůvky, nízké keříky brusnice borůvky, jsou vyhledávané pro antioxidanty, vitamin C, vitaminy řady B, provitamin A i minerální látky (železo, mangan, hořčík, draslík…). Modré kulaté bobule rostou ve velké části Evropy, na Kavkaze, Islandu a částečně také v Číně a severním Mongolsku.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Energetická hodnota: | 9 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycených: | 0 g |
Sacharidy: | 0.5 g |
z toho cukry: | 0.5 g |
Bílkoviny: | 0 g |
Sůl: | 0 g |
28. 4.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VOŇAVÁ ZAHRADA - černý čaj

BRUSINKO KAKTUSOVÝ - černý čaj
