

MAGICKÝ CHRÁM - zelený čaj
Magické místo si každý představuje po svém. Pro někoho spočívá pod hladinou moře, jiný ho nalézá na vrcholcích hor. Většina z nás si ale tu největší magii nosí v sobě. Posaďte se pohodlně, zavřete oči a… ocitnete se ve vlastním chrámu. Obklopeni tichem a hřejivou láskou. Nejlepší čaj pro takové okamžiky? Sencha s papájou, mangem a třešněmi, zkrátka Magický chrám.
Složení
Zelený čaj Sencha, Kandovaná papája (papája, cukr), Rozinky, Ibišek, Měsíček lékařský, Kousky višní, Lyofilizované kousky manga, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Zelený čaj Magický chrám dává nálev tmavě oranžové až červené barvy, obsahuje totiž ibišek, který nápojům propůjčuje karmínový odstín. Chuť čaje je velmi vrstevnatá – poznáte v ní trávovou svěžest Senchi i příjemně uklidňující tóny ovoce. Zelený čaj Magický chrám se hodí k popíjení v horké i ledové variantě.
Původ čaje
Zelený čaj Sencha ze slavného regionu čínského Huang Shan (Žlutá hora) charakterizuje chuť připomínající spíš slavné japonské čaje než čínskou klasiku. Důvodem je způsob, jakým byly čajové lístky zpracovány. Na rozdíl od, v Číně obvyklejšího, pražení na pánvi, byla tato Sencha několikrát krátce napařována. Vysoká teplota zastavila v lístcích oxidaci enzymů a uchovala jejich delikátní chuť a vůni.
Pohoří Huang Shan leží v provincii Southern Anhui ve východní části Číny. Oblast je proslavená nádhernou přírodou s horkými prameny a vysokými kopci porostlými statnými borovicemi. Jde o jeden z nejnavštěvovanějších turistických cílů v Číně, byla dokonce zapsána na seznam světového dědictví UNESCO.
Sencha je nejen čajem velmi chutným a pitelným takřka celodenně. Podle nedávného výzkumu vědců z Toleda obsahuje látky blokující urokinázu, enzym, který vylučují karcinogenní buňky. O Senchi se v souvislosti se zdravím mluví dlouhá léta. Ne nadarmo se zelené čaje pijí téměř 5 tisíc let a jejich popularita nikterak neklesá.
V čaji Magický chrám se kromě popsané Senchi vyskytují také například papája a ibišek. Papája obecná (Caricia papaya) je bylina vypadající trochu jako strom. Roste typicky ve Střední Americe, rozšířila se odtud do řady oblastí s tropickým podnebím. Plodí velké bobule dosahující hmotnosti od 0,5 do 10 kilogramů. Pod slupkou se nachází sladká dužina s mnoha drobnými semínky uprostřed. Papája je velmi chutná a její využití tedy široké. Používá se k přímé konzumaci, do nápojů, zavařenin a podobně. Další její výhodou je obsah papainu, který podporuje trávení a má protizánětlivé účinky.
Ibišek, jak se používá k přípravě čajů, je sušený květ stejnojmenné rostliny. Ibišek súdánský (Hibiscus sabdariffa) dorůstá do dvou metrů; jde o keř původem z Afriky, dnes často pěstovaný v tropických oblastech na celém světě. Květy se uplatňují při přípravě nápojů, protože vynikají příjemnou kyselkavou chutí a oplývají množstvím vitaminů (především vitaminu C) a minerálních látek (zejména železa, vápníku, fosforu, manganu).
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80°C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























26. 5.
22. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

MASALA CHAI - černý čaj

MOTÝLÍ KŘÍDLA - zelený čaj
