PU ERH 1ST GRADE
Tento vpravdě netuctový čaj si vysloužil mnoho přezdívek. Tam, kde roste, mu říkají Čaj čínských císařů, Evropané ho titulují Červené zlato nebo Čínský penicilin. Pu Erh oceňují skuteční milovníci a znalci světových čajů. Má mimořádné zbarvení a chuť i famózní účinky na zdraví. Jak mu budete říkat vy?
Složení
Červený čaj Pu Erh 1ST Grade 100%Více o čaji
Nálev Pu Erh 1st Grade je tmavě hnědý, skoro neprůhledný. Vůně je výrazná se zemitým podtónem, v ústech cítíme kouřové tóny, dochuť je mírně sladká. Je to čaj pro skutečné specialisty, někdo si na jeho aroma zvyká déle, jiný se zamiluje s prvním douškem.
Původ čaje
Červený čaj Pu Erh s tmavými a jemnými listy je výjimečný po všech stránkách. Pěstuje se v čínské provincii Yunnan, v nadmořských výškách mezi 1200-2000 metry. Na jihozápadní hranici Číny, v provincii Younnan, má čaj víc než tisíciletou historii. Za jeho předchůdce je pokládán divoce rostoucí čajovník Camellia assamica s nevšedně velkými listy. V horách Yunnanu zahalených do mraků se teplota pohybuje mezi 12 a 23 °C. Nejvíce prší od května do října, v období monzunu. Takové podmínky čínským čajovníkům náramně svědčí, proto se tradiční Pu Erh sklízí ve třech etapách – v polovině dubna (sklízí se „jarní závitky“), mezi červencem a srpnem (druhá sklizeň) a v září a říjnu (sklízí se „zrnkový květ“). Zpracování Pu Erhu je opředeno tajemstvím a patří k čínským národním pokladům. Jisté je, že za jeho nezvyklou chutí a vynikajícími vlastnostmi stojí zvláštní fermentační proces a délka zrání. Pu Erh je mimochodem jediný čaj, u kterého platí: čím starší, tím lepší.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
100 °C | 3-5 minut | 1 čajová lžička na 1,5-2 dl |
Návod na přípravu
- Pu Erh zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.
15. 10.
10. 2.
9. 6.
29. 5.
18. 5.
3. 2.
15. 12.
8. 12.
6. 11.
3. 9.
26. 8.