

SENCHA BRUSINKO - JAHODOVÁ - zelený čaj
Kdybychom chtěli být lehce obhroublí, rovnou napíšeme: Nebe v hubě! Sencha brusinkovo-jahodová je pro příznivce zelených čajů přesně to pravé. Přináší požitek z čisté a svěží Senchi i senzačních červených plodů. Jahody dodávají sladkou notu, brusinky čaj podtrhují kyselkavým trylkem. Společně zahrají symfonii plnou vitaminů, antioxidantů a stopových prvků.
Složení
Zelený čaj Sencha 93%, Aroma přírodní, Jahody, BrusinkyNálev a chuť čaje
Sypaná brusinkovo-jahodová Sencha vás omámí v okamžiku, kdy otevřete sáček. Její aroma je velmi čerstvé, nasládlé, lehounce trávové a ovocné. Stejnou lahodu si vychutnáte, když čaj zalijete vodou odpovídající teploty. Na patře se rozline přirozená trávová svěžest, mírná svíravost, to vše s dozvukem sladkého ovoce.
Nálev má žlutozelenou barvu s krásnou jiskrou.
Původ čaje
Základem tohoto sypaného pokladu je Sencha, čaj, který v Japonsku najdete snad v každé domácnosti. Sklízí se na mnoha místech Japonska. Mistři čaje dokáží podle chuti Senchi rozpoznat, kde byla vypěstována. Její senzorické vlastnosti totiž udává nadmořská výška, klimatické podmínky, půdní složení, světelné poměry i způsob sklizně a zpracování. My jsme Senchu přivezli z oblasti Shizuoka, která je proslulá tradičními čajovými zahradami a několikasetletými zkušenostmi s pěstováním čaje. Sklizeň čajovníků čínských (Camellia sinensis) probíhá brzy ráno. Většinou je výsadou místních žen, které hbitými prsty odštipují nejmladší 2 až 3 lístky. Obsahují maximum teinu a antioxidantů, pro které je zelený čaj tak vysoce ceněn.
Po zavadnutí jsou čajové lístečky vystaveny krátkému, ale intenzivnímu napařování. Jde o 10-30 vteřin trvající proces, který je několikrát opakován. Díky němu dojde k zastavení oxidace, čaj si uchová krásnou smaragdovou barvu a až 90 procent všech důležitých látek. Následně se lístky stáčejí do jehliček, suší a třídí.
Také jahodám a brusinkám v tomto čaji byla věnována velká pozornost. Pocházejí od certifikovaných dodavatelů z EU, kteří si zakládají na nejvyšší kvalitě. Velké kousky ovoce, většinou z organického zemědělství, zpracovávají šetrnou lyofilizací (vakuovým vymrazováním). Po zalití tak v čaji najdeme ovoce, které vypadá, voní i chutná jako čerstvé.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku
na 1,5-2 dl vody. - Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Energetická hodnota: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycených: | 0 g |
Sacharidy: | <0,5 g |
z toho cukry: | <0,5 g |
Bílkoviny: | 0 g |
Sůl: | 0 g |
21. 10.
6. 4.
15. 12.
26. 5.
24. 2.
19. 10.
20. 2.
21. 1.
5. 10.
10. 9.
31. 8.
23. 6.
18. 5.
25. 2.
8. 12.
18. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRUSINKOVO - KAKTUSOVÝ - zelený čaj

JASMÍNOVÝ - zelený čaj
