

SVĚŽÍ OVOCE BIO - ovocný čaj
Když ovoce a bylinky vyrostou bez umělých hnojiv a postřiků, když jsou sklizeny s láskou a zpracovány pečlivě, pak už jen stačí je v ideálním poměru smíchat a výsledek pojmenovat. Čaj Svěží ovoce BIO nebylo vůbec těžké vymyslet. Dali jsme do něj to nejlepší – velké kousky kiwi a jablek, pomerančovou kůru i měsíček. Po prvním ochutnání bylo jasné, že tohle je čaj pro každou chvíli a každého vyznavače zdravého životního stylu.
Složení
Kousky jablka BIO, Pomerančová kůra BIO, Aroma přírodní, Lyofilizované kousky kiwi BIO, Citrónová tráva BIO, Okvětní lístky měsíčku BIO, Okvětní lístky růžové chrpy BIONálev a chuť čaje
Sypaný čaj Svěží ovoce BIO se vám bude líbit. Ještě před zalitím horkou vodou potěší příjemnými barvami a atraktivní vůní. Po zalití pak občerstvující chutí, ve které se nejvíc prosazují kyselkavé kiwi, šťavnaté pomeranče a zelená jablka.
Původ čaje
Když jsme stáli před výzvou namíchat čistě BIO ovocný sypaný čaj, byla volba surovin jasná. Musí v něm být jablka a kiwi, chceme trošku exotiky, takže přidáme pomeranč, svěžest podtrhne citronová tráva a o měkkost se postarají měsíček s chrpou. Možná vás ale víc zajímá, odkud všechny BIO lahody pocházejí. Tak tedy čtěte.
Značku BIO mohou užívat produkty organického zemědělství… tedy takové, při jejichž výrobě (v tomto případě pěstování) nebylo narušeno životní prostředí. Rozumějme - nebylo použito průmyslově vyráběných hnojiv nebo postřiků proti škůdcům a dalších podobných přípravků. BIO produkty bývají sklízeny ručně a šetrně k přírodě. Také při jejich převážení ze sadů nebo polí dbají rolníci na ochranu životního prostředí, zásady ekologického balení a podobně.
Při zpracování volí velmi často lyofilizaci, která v přírodním materiálu zachovává všechny (až na pár procent) zdraví prospěšné látky a nemění jeho barvu, vůni ani chuť. Takzvané vymrazování je metoda prastará, do centra pozornosti se dnes vrací právě díky schopnosti uchovat v ovoci vše důležité. Ovoce se musí zmrazit na teplotu -20 až -50 ⁰C, a to za snížení tlaku vzduchu. V takových podmínkách voda z ovoce sublimuje na páru, která je jímána do chladiče. Tímto postupem je možné z ovoce odstranit až 95 procent vody. Lyofilizace je skvělý konzervační způsob, nicméně musíme dodat, že ne nejlevnější. Ovoce se lyofilizuje několik hodin i několik dní.
Ingredience pro tento čaj jsme přivezli od evropských dodavatelů, se kterými dlouhodobě spolupracujeme. Jejich certifikáty kvality a odpovědný přístup celému procesu výroby se promítají do vysoké kvality dodávaných surovin. K udržení značky BIO je nutné dokládat výsledky laboratorních měření, což naši partneři pravidelně činí.
O tom, že Svěží ovoce BIO chutná báječně, nepochybujte. Pokud vás zajímá, jak jeho jednotlivé složky působí na zdraví, přečtěte si náš Herbář. Budete překvapeni, co jablka, kiwi, měsíček a citronová tráva dokážou!
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 2-2,5 dcl vody.
- V přikrytém šálku luhujte 8-10 minut.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.




















Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

DĚTSKÝ SEN PŘÍRODNÍ - ovocný čaj

OVOCNÁ PAPÁJA S MORINGOU BIO - ovocný čaj
