

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357g
Krasavec na první pohled. Miláček na první ochutnání. Taková je limitovaná edice čaje z hor Yi Wu. Říká se, že ještě v minulém století šlo o oblast odříznutou od zbytku země nepřekonatelnými kilometry pouště. Možná to jsou právě jedinečné podmínky východu Číny, co dává unikátnímu čaji měkkou a příjemně zemitou chuť. Možná to jsou ruce tamních rolníků a um majitelů čajových zahrad. Možná jeho pětileté zrání. Posuďte sami…
Složení
Červený čaj Pu Erh YI WU MOUNTAIN 100%Nálev a chuť čaje
Pětiletý I Wu Mountain Pu Erh se řadí ke špičkovým čajům s velmi příjemnou měkkostí. Nebývá obvyklé, že by se čajový nováček do Pu Erhu okamžitě zamiloval. V tomto případě je to docela dobře možné. Chuť vykazuje pro Pu Erhy typickou zemitost jen natolik, aby dokreslila celkově harmonický dojem. Závěrečná nasládlost nápoje zůstává na patře po dlouhý čas. Nálev má tmavou, až neprůhlednou barvu.
Původ čaje
Není vůbec snadné dopátrat se původu tohoto jedinečného Pu Ehu. Jeho pěstování, sklizeň i výrobní postupy jsou chráněny podobně přísně jako světové vynálezy. Co ale víme, to vám rádi prozradíme.
Tato mimořádná edice Pu Erhu je vyrobena z lístků starých, divoce rostoucích čajovníků. Nacházejí se v kopcích Yi Wu Mountain, rozptýleny v nadmořské výšce 650 až 2023 metrů. Jejich škubání tudíž není žádnou mechanickou záležitostí, ale otázkou pohybu ve strmém svahu porostlém džunglí, často ne příliš bezpečném. Lístky jsou velmi pečlivě vybírány, škubány samozřejmě ručně a sneseny na místo zpracování.
Lístky se při výrobě Pu Erhů nechávají krátce zavadnout, pak je potřeba prostřednictvím vysoké teploty zastavit přirozenou oxidaci enzymů, čajové listy stočit a dosušit. To ale ještě zdaleka není všechno. Aby byl Pu Erh nejlepším Pu Erhem, je potřeba suchý čaj navlhčit, nahrnout na hromádky a nechat kvasit. Díky kmenům Aspergillus a dalším, které se vyskytují na listech čajovníků, může čaj vyzrávat až ke kýžené chuti a vůni. Někdy to trvá pár dní, jindy celé měsíce.
Nakonec přistupují výrobci k lisování čaje do koláčů, hnízd nebo cihliček. I v této fázi se čaji ponechává dostatek času na zrání. V případě I Wu Mountain Pu Erh to bylo celých 5 let.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
1. Ukrojte nebo odlomte kousek Pu Erhu tak velký, aby se vešel na 1 čajovou lžičku a zalijte vroucí vodou. Poměr 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
3. Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CEYLON OP 1 PETTIAGALLA - černý čaj

YERBA MATE ELABORADO CON PALO
