

YOGI SMĚS - ajurvérdský čaj
Jedním slovem vyvážený. Ajurvédský čaj Yogi vás uvede do rovnováhy. Ustálí rozhoupaný žaludek, odlehčí bolavé hlavě, zahřeje promrzlé ruce. Uvařte si směs koření samostatně, nebo přidejte lžičku ke kvalitnímu Assamu. V prvním případě získáte úžasný nápoj pro podvečerní relaxaci, ve druhém silného spojence pro ranní starty. Vyzkoušejte obojí. Yogi směs vás bude bavit.
Složení
Skořice, Kousky zázvoru, Hřebíček, Kardamom, Černý pepřNálev a chuť čaje
Nasládlá, pikantní a hřejivá – taková je chuť Yogi směsi. Voní samozřejmě po koření a její nálev má velmi světlou barvu.
Původ čaje
Pokud vás zajímá, kde se jednotlivé součásti bylinného sypaného Yogi čaje „narodily“, tak čtěte dále…
Cejlonská skořice pochází pochopitelně ze Srí Lanky. Víc než 6 tisíc let se uplatňuje v tradiční lidové medicíně i jako součást nápojů a dezertů. Kůra stromu skořicovníku se sklízí dvakrát za rok a po odstranění korku se svine do známé dvojité trubičky. Skořici oceňují zejména lidé trpící infekcemi, potížemi s trávením, bolestmi kloubů nebo vysokou hladinou cukru v krvi.
Zázvor je rostlina původem z Číny a Indie. Používali ho už ale staří Řekové a Římané. Jak k ochucení pokrmů, tak coby prostředek k podpoře duševní i fyzické kondice. Oddenky výrazné chutě a vůně totiž blahodárně působí na trávení a imunitu.
Neméně zajímavou součástí Yogi směsi je hřebíček - kalich s poupětem hřebíčkovce kořenného. Sbírá se víc než 2,5 tisíce let, protože je nejen vynikajícím kořením, ale také účinným bojovníkem s bolestí a mikroorganismy.
Kardamom, tedy mouřeninský pepř, roste na Srí Lance, v Číně a na Sumatře. Plody tropického keře používali, stejně jako zázvor, už Římané. Drcené se přidávají do sladkého pečiva a čajů, tradiční medicína doporučuje kardamom k podpoře nervové soustavy, trávicího systému a obranyschopnosti.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Návod na přípravu
- Yogi směs zalijte vodou v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Směs vařte 1-2 minuty, poté přeceďte.
- Můžete zalít mlékem a dochutit cukrem.

























18. 8.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

MASALA CHAI - černý čaj

AJURVÉDSKÝ ČAJ VEČERNÍ HVĚZDA
