

ACEROLA BIO (Malpighia emarginata) - prášek
Poklad z Brazílie, který dokáže lehce zatočit s každým nachlazením. Zapomeňte na citrusové plody a udělejte si na poličce místo pro prášek z třešní Acerola v organické kvalitě, které je svým obsahem vitamínu C hravě strčí do kapsy. Karibská rekordmanka a superovoce v jednom si postupně podmaňuje celý svět svou osvěžující chutí a mimořádným přínosem pro naše zdraví.
Složení
Acerola BIO 100%Nálev a chuť byliny
Využití prášku z aceroly je rozmanité. Rozmícháte-li jej ve sklenici čisté vody, získáte zlatavý nápoj, jenž překvapí velmi příjemnou kyselkavou chutí bez trpkého závěru typického třeba pro citron.
Původ byliny
Acerola, známá také jako západoindická třešeň či třešeň Barbadosu, má svůj původ v prosluněné karibské oblasti a Střední Americe. Postupem času se ovšem přirozeně rozšířila i na jihoamerický kontinent a do některých subtropických oblastí Asie. Pro znamenitý vliv na lidský organismus se začala v posledních letech cíleně pěstovat napříč téměř celým tropickým pásem, takže ji lze najít také v Austrálii, Ghaně či například na Kanárských ostrovech a úplném jihu Floridy.
Třešně acerola rostou na stálezeleném, poměrně mohutném keři. Na první plody si musí rostlina počkat přibližně tři roky. Poté se bohatě obsype až tři centimetry velkými červenými kuličkami, které jsou si s nám dobře známými třešněmi neuvěřitelně podobné. Pod slupkou se skrývá žlutá dužina, díky níž má prášek svou nazlátlou barvu.
Chuť čerstvé aceroly (latinsky Malpighia emarginata) je skutečně kyselá. A není vůbec divu, vždyť jedna třešeň obsahuje tolik vitamínu C jako dva celé citrony. Intenzivní kyselost trochu odrazuje od přímé konzumace plodů, proto se s acerolou nejčastěji můžete setkat jako se součástí ovocných šťáv a sirupů, v kapslích či prášku.
Právě prášek však na poli výhod jednoznačně vyhrává. Jedná se o jednoduše vstřebatelný zdroj všech důležitých látek, které v sobě acerola má. Vyrábí se totiž z mrazem vysušených plodů, proto si zachovává všechny vitamíny a minerály. Rozpouští se velice snadno, je tedy ideální jako zdravá a chutná přísada do nejrůznějších jídel i nápojů. Ostudu si ale rozhodně neudělá ani ve společnosti obyčejné vody, kdy si tak jednoduše připravíte vitamínovou bombu, která vás navíc pořádně nabudí a osvěží.
Aceroly se v malých dávkách nemusí bát ani těhotné, jedná se o šikovný doplněk stravy, který podpoří naše zdraví.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení bylin
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter bylin. Byliny jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci jsou byliny mimořádně náchylné a mají velký vliv na výslednou kvalitu byliny a jejího nálevu.
Příprava
|
|
Návod na přípravu
- Acerolový prášek můžete přidat do vody, džusu, kaší, jogurtu nebo smoothie.
- V případě přípravy čaje se doporučuje zalít 1 čajovou lžičku 250 ml vroucí vody.
- Doporučuje se jedna lžička 3 - 5 krát týdně, u dětí by to mělo být v menší míře.















Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

DO ZIMNÍHO NEČASU - bylinná směs

Ibišek květ - karkade
