

Brazílie Despalada Green Yerba Mate Premium
Prémiové Maté pro opravdové fajnšmekry! Fermentované listy cesmíny paraguayské si zamilovali nejdřív indiáni, po nich španělští misionáři, a nakonec úplně všichni. Brazílie Despalada Green Yerba Mate Premium obsahuje skutečně pořádnou dávku teinu, takže podpoří vaši bdělost a dodá vám spoustu sil do každého dne.
Složení
Yerba Mate 100%Nálev a chuť čaje
Z Brazílie Despalada Green Yerba Mate Premium připravíte nápoj světlé barvy, s bylinnou vůní a přírodní, libě nasládlou chutí.
Původ čaje
Region Paraná patří k těm, které se díky Yerba Maté proslavily na celém světě. Nachází se na jihu Brazílie, disponuje subtropickým klima s dobrým rozložením ročních srážek. Léta jsou tam horká a vlhká, zimy suché. Přesně takové podmínky vyhovují stromům, z jejichž listů se kvalitní Maté vyrábí – cesmínám paraguayským (Ilex paraguariensis).
Jde o stálezelené rostliny osidlující místa chráněná před větrem a přímým sluncem, zároveň bohatě zásobena vodou. Mají vejčité, tuhé listy, kvetou drobnými, světle zelenými listy a plodí malé, červené peckovice.
Mnohem zajímavější než jejich plody jsou ale zmíněné listy. Obsahují totiž kofein, vitaminy A, B i C a taky řadu antioxidantů. Právě proto si je oblíbili tradiční indiánské kmeny, které původně žily na přirozených stanovištích cesmíny paraguayské, tedy v Paraguayi, Uruguayi, Brazílii a Argentině. Jejich zvyk, připravovat z listů vysokého stromu posilující nápoj, převzali španělští kolonizátoři. Z cesmín byli tak nadšení, že začali zakládat nové plantáže.
Možná byste měli vědět, jak se vlastně toto prémiové Yerba Maté vyrábí. Nejprve je potřeba ručně sklidit listy i s větvičkami, nacpat je do velkých pytlů a nechat kvasit, tedy fermentovat. Během tohoto procesu přirozené oxidace mění Maté vůni i chuť. Jakmile dosáhne požadovaných parametrů, zahřejí ho dělníci horkým vzduchem, čímž kvašení zastaví. Pak je potřeba Maté dobře vysušit, nastříhat a zabalit.
Návod k tradiční přípravě:
- Tradičně se Mate připravuje v tzv. kalabase (vysušené tykvové slupce) a pije se horké nebo chlazené pomocí bombilly (kovové slánky).
- Do kalabasy nasypte 2-3 čajové lžičky lístků a přelijte mírně teplou vodou tak, aby lístky získaly pevnou konzistenci.
- Po několika minutách zalijte horkou vodou a nechte 3 minuty vyluhovat.
- Opatrně do kalabasy vsuňte bombillu a osvěžující nápoj můžete pomalu popíjet. Aby se do slánky nedostaly žádné lístky, je na jejím spodním konci malé sítko. Nepřipravujte příliš silný nálev, aby se bombilla neucpala!
- Tento proces můžete z jedné dávky Mate opakovat až pětkrát. Vylouhujte však vždy maximálně 3 minuty. V případě potřeby použijte k ochucení cukr, citron, pomeranč, rum, koňak nebo mléko.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- 1-2 lžičky Mate nasypte do šálku (200 ml) a zalijte 70-80 °C horkou vodou.
- Nechejte max. 3-5 minut louhovat a poté sceďte. Čím déle jej necháte louhovat, tím je nálev povzbudivější.
- Po 5 minutách však začíná čaj hořknout.
- Ze stejné dávky je možno připravit ještě další nálevy. Čaj lze ochutit citronem nebo javorovým sirupem.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

GUARANA YERBA MATE ENERGY

PÍSEŇ KARIBIKU - ovocný čaj
