

CHINA CHUN MEE - zelený čaj
Číňané ho pojmenovali Vzácné obočí a pijí ho denně. O lahodném, lehce nasládlém čaji, který povzbuzuje a otevírá mysl, se brzy doslechli i v Evropě. Tradiční čínský zelený čaj se tak zařadil k populárním osvěžujícím nápojům i na starém kontinentu. Údajně voní jako les a země po bouřce a při pečlivém chutnání ucítíme nasládlé tóny švestek.
Složení
Zelený čaj China Chun Mee 100%Nálev a chuť čaje
China Chun Mee má nádherný žlutý nálev. Chutná lehce nasládle, jemně svíravě. Můžeme rozlišit svěží prvky bylinek, v závěru mnozí čajomilci rozpoznají sladké žluté švestky. Každopádně jde o plnou, ničím nerušenou chuť, kterou si lze snadno oblíbit.
Čaj se hodí k popíjení kdykoli během dne. Je také skvělou volbou pro přípravu ice tea.
Původ čaje
Tato tradiční sorta čínského zeleného čaje je charakteristická nejen lahodnou chutí a ovocným aroma, ale také vzhledem. Lístky China Chun Mee (známého také jako Zhen Mei nebo Chun Mei) jsou svinuty do malých obloučků, které připomínají obočí. Údajně jde o obočí čínských krasavic nebo porcelánových panenek. Čajovníky Camellia sinensis, ze kterých se sklízejí, rostou ve vnitrozemské provincii Ťiang-si. Jde o kopcovitou oblast lemovanou horami s klimatem závislým na nadmořské výšce. Obecně je to místo se subtropickými teplotami a vysokou vzdušnou vlhkostí. Ta je pro růst čajovníkových keřů určující. Čaje z Ťiang-si jsou svěže zelené, mimořádně vonné a často, i když nejsou fermentované, dosahují síly čajů černých.
Sklizeň probíhá brzy zrána, aby na čajové lístky nestihla spadnout rosa, která by způsobila jejich zapaření a nežádoucí zvýšení teploty. Po sesbírání dochází k zavadnutí lístků a ručnímu svinování do tvaru malé jehly s mírným zakřivením. Vše probíhá za velmi přísných podmínek – teplota musí být stabilní, hbité ruce pracovníků precizní a koordinované. Hotové Vzácné obočí putuje k sušení a třídění.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody),
v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl. - Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























20. 12.
26. 8.
29. 9.
31. 8.
21. 7.
1. 6.
26. 5.
3. 2.
29. 1.
12. 8.
30. 5.
16. 5.
24. 3.
15. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Litinová čajová konvice se sítkem 1200 ml - zelený dekor

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CHINA SENCHA - zelený čaj

PI LO CHUN - zelený čaj
