

CHINA MILKY OOLONG PREMIUM
Kdo ještě neochutnal některý z mléčných Oolongů, měl by to rychle napravit. Vlastně – kdo ještě neochutnal některý z nejlepších mléčných Oolongů. Protože rozdíly jsou i mezi čaji. Sypaný China Milky Oolong Premium s neuvěřitelně libou ovocno-smetanovou chutí do své čajotéky rozhodně zařaďte. Potěší vás už při otevření sáčku. Voní mimořádně. Chutná famózně.
Složení
Milk Oolong 100%Nálev a chuť čaje
China Milky Oolong Premium svému názvu plně dostojí. Prémiová chuť i vůně potěší protřelé čajomilce, stejně jako ochutnávače-začátečníky. Nálev má světle žlutou barvu, na jazyku zanechává stopu ovoce přelitého smetanou. Rozpoznáte samozřejmě i lehounkou čajovou svěžest.
Původ čaje
Oolong se v Číně narodil. Není tedy divu, že ty nejlepší polofermentované čaje pocházejí z východní a střední části euroasijského kontinentu. Když se tam po nich budete ptát, zvolte jejich typičtější název Wu lung. Překládá se jako „černý drak“, což může mít dva důvody. Prvním je legenda o sběrači čaje, jemuž ty nejlepší keře ukázal velký černý had. Nebo je taky možné, že jméno získal tento čaj díky typicky svinutým čajovým lístkům, které mohou připomínat čínského draka.
Polozelený nebo také polofermentovaný čaj se v Číně vyrábí zejména v provincii Fujian, a to už od dob dynastie Tang (618-907). Jeho výroba není vůbec snadná, a také nelze říct, že všechny čínské Oolongy dosahují stejných chuťových profilů. Rozsah fermentace se totiž pohybuje mezi 8 a 70 procenty.
Zpracování čajových lístků bývá popisováno obvykle v 7 až 10 krocích. Nejprve je potřeba čaj nechat zavadnout, čímž se odpaří vlhkost na povrchu lístků a sníží jejich travnatá chuť (v případě mléčného Oolongu je zařazen mezikrok – máčení čaje v mléčné esenci). Pak je čaj takzvaně přehazován čili natřásán. V proutěném koši se prohazuje, což zlepší oxidaci enzymů, odstraní hořkost a vyrovná chuť. Následuje samotná oxidace. V čaji se rozvíjejí květinové a ovocné tóny. Takzvaný Kill-Green neboli Fixing přirozený proces zastaví nahřátím lístků na horké pánvi. Dále je potřeba čaj formovat, usušit a prohřát nad dřevěným uhlím.
Výsledkem je čaj ani zelený, ani černý. Proto bývá označován jako polozelený.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Oolong zalijte vodou o teplotě 80-90 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























10. 12.
9. 11.
1. 1.
16. 12.
26. 8.
25. 4.
24. 3.
15. 1.
9. 3.
22. 2.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

MASALA CHAI - černý čaj

JASMÍNOVÝ - zelený čaj
