

CHINA PAI MU TAN - bílý čaj
Sladký, sytý, osvěžující – nejvyšší sorta bílého čaje z čínské provincie Fujian proslula mezi čajomilci na celém světě. Bílá pivoňka, jak se mu také říká, se výtečně hodí k celodennímu popíjení. Ti, kdo usilovně pracují, intenzivně odpočívají nebo vydatně sportují – vždycky rádi sáhnou po delikátní lahůdce.
Složení
Bílý čaj Pai Mu Tan 100%Nálev a chuť čaje
Pai Mu Tan vyniká lehkou a nesvíravou chutí. Nálev má oranžově žlutou barvu a jemné bylinkové až ořechové aroma.
Původ čaje
Čaj dříve určený jen pro jemný císařský jazýček dnes může ochutnat každý. Pai Mu Tan jsme přivezli z čínského jihovýchodu. Provincie Fujian je čajovými zahradami proslulá. Vysoké hory, vlhkost a specifické půdní podmínky dávají prostor pro mnoho čajových odrůd. Pai Mu Tan neboli Bílou pivoňku charakterizuje vysoké procento pupenů a pravidelné, nepolámané listy. Vyrábí se nejčastěji z kultivarů čajovníku čínského Fuding Da Bai nebo Zhenge Da Bai. Sklizeň začíná obvykle v polovině března a trvá 3 až 4 týdny. Sběr je ruční a velmi pečlivý.
Zpracování zahrnuje dva kroky – nejprve dojde k zavadnutí čajových lístků, pak následuje jejich sušení. V žádném případně nejde o vysokoteplotní proces. Bílý čaj je velice jemný i díky tomu, že je sušen dlouho a za nízké teploty.
Podle legend byl Pai Mu Tan odnepaměti dodáván jen na císařský dvůr. Skutečnost je ale taková, že historie tohoto nápoje sahá do let 960-1279, kdy v Číně vládla dynastie Sung. Bílý čaj byl podáván výhradně vzácným návštěvám. Od té doby se ale jeho výroba rozšířila a produkce stoupla. Dopřát si ho mohou nejen v Číně, kde je mimochodem velmi žádaný, ale také v Evropě a Americe. Pai je překládáno jako bílý, Mu Tan jako pivoňka. Je prodáván také pod názvem Bai Mu Dan.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























27. 2.
11. 5.
14. 5.
1. 11.
28. 2.
11. 9.
2. 9.
18. 7.
16. 7.
25. 2.
13. 2.
1. 8.
7. 7.
11. 6.
3. 6.
28. 5.
27. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JASMÍNOVÝ - zelený čaj

GUANGXI BÍLÉ PEŘÍ - bílý čaj
