

-
Čaje dle obsažených bylin
- Bambusový čaj
- Čaj z maliníku
- Fenyklový čaj
- Ginkgo biloba
- Goji - Kustovnice čínská
- Heřmánkový čaj
- Jasmínový čaj
- Konopný čaj
- Kontryhelový čaj
- Kopřivový čaj
- Lípový čaj
- Mátový čaj
- Meduňkový čaj
- Modrý čaj s Clitorií
- Moringa čaje
- Rakytníkový čaj
- Šalvějový čaj
- Šípkový čaj
- Třezalkový čaj
- Tulsi čaje
- Zázvorové čaje
Čistý bílý čaj
Čistý bílý čaj je kategorií se samými nej. Říká se o něm, že je nejdelikátnější, nejdražší a nejnedostupnější. Skutečnost je taková, že velejemné sorty bílého čaje se na trhu dlouho neohřejí. Když už jsme u všech „nej“, pak zmiňme, že za nejbělejší je považován Silver Needle, za nejpopulárnější… celý popis

CHINA PAI MU TAN - bílý čaj

GUANGXI BÍLÉ PEŘÍ - bílý čaj

STŘÍBRNÉ PERLY - bílý čaj

FUJIAN WHITE PEONY - bílý čaj

SILVER NEEDLE - bílý čaj

BAI MU TAN - bílý čaj

KING MAO FENG - bílý čaj

CHINA OP - bílý čaj

LONG ZHU WHITE - bílý čaj

LONG ZHU WHITE MILK - bílý čaj

WHITE MOON - bílý čaj

BIG JADE EARRING - bílý čaj

CHINA WHITE BUTTERFLY - bílý čaj

CHINA FUDING XIN GONG YI - bílý čaj

Gruzínský Gold Green tea - směs bílého a zeleného čaje

CHINA GUANGXI JASMINE SILVER NEEDLE BEENG CHA 200 g - bílý čaj
Čistý bílý čaj
Čistý bílý čaj je kategorií se samými nej. Říká se o něm, že je nejdelikátnější, nejdražší a nejnedostupnější. Skutečnost je taková, že velejemné sorty bílého čaje se na trhu dlouho neohřejí.
Když už jsme u všech „nej“, pak zmiňme, že za nejbělejší je považován Silver Needle, za nejpopulárnější Bai Mu Tan a za vizuálně nejzajímavější Big Jade Earring.
Ať už se rozhodnete pro kterýkoli, nebudete zklamaní. Výběru plantážních čajů věnujeme maximální pozornost. Všechny pocházejí z prověřených čajových zahrad, jejichž majitelé si zakládají na tradičních postupech pěstování, sklizně i výroby bílého čaje.
Jak vlastně vypadá čajovník
Téma výroby a chutí stovek druhů čajů je popsáno na mnoha místech. Je načase zmínit se o samotném čajovníku čínském. Bez jeho svěže zelených lístků bychom neměli co popíjet ani o čem psát.
V tom, jak čajovníky taxonomicky zařadit, panoval dlouho zmatek. Dokonce se tvrdilo, že zelený čaj se připravuje z jiného keře než černý. Teprve v 19. století odhalil anglický botanik Robert Fortune, že oba čaje se vyrábějí z jednoho druhu keře.
Čajovník čínský (Camellia sinensis) je stálezelená rostlina pocházející z monzunových pralesů Číny, Indie, Barmy, Thajska, Laosu a Kambodži. V přirozených podmínkách dorůstá velikosti stromu. Některé čajovníky mají lístky velmi drobné (jen několik milimetrů), jiné velké jako dlaň. Ani jejich barva není u všech odrůd stejná – odstíny se pohybují od svěže zelené po velmi tmavé. Na spodní straně jsou lístky ochlupené, což je nejlépe vidět u nerozvinutých pupenů (tipsů). Čajovník kvete bíle, plody jsou zelené bobule.
Existuje v několika variantách označovaných slovem džát. Nejrozšířenější je čínská varianta, pěstuje se také varianta assamská, kambodžská, barmská a další.
Zajímavé je, že čajové lístky samy o sobě nijak výrazně nevoní. Dokážou ale skvěle absorbovat okolní pachy. Proto se často pěstují mezi ovocnými stromy nebo jasmíny. A proto také je při jejich sběru a zpracování přísně zakázáno kouřit, pojídat ostrá a aromatická jídla nebo používat jakékoli parfémy.