

DARJEELING FTGFOP 1ST FLUSH SIRUBARI TEESTA - černý čaj
Tak jako se pravé šampaňské neurodí na jižní Moravě, pravý Darjeeling nevyroste v Alpách. Jeho specifickou barvu, chuť a vůni utváří klima himálajského předhůří. Tam ho ručně sklízí pohledné sběračky, tam prochází procesem zavadnutí, rolování a sušení. Jen na severovýchodě Indie se rodí exkluzivní čaj oblíbený na anglickém venkově i v královské rodině. Darjeeling je jenom jeden.
Složení
Černý čaj Darjeeling FTGFOP 1ST Flush Sirubari Teesta 100%Původ čaje
Podnebí a nadmořská výška jsou to, co určuje barvu, chuť i dobu sklizně tohoto výsostného čaje. Darjeeling roste jen a pouze v Západním Bengálsku. I díky němu je Indie významným producentem čaje jako světově uznávané komodity. V současné době je v Darjeelingu 86 čajových zahrad, které ročně produkují přibližně
10 milionů kilogramů čaje.
Příběh a nálev čaje
Jeho příběh začal asi před 150 lety, kdy civilní chirurg indické lékařské služby Dr. Campbell zasadil na své zahradě několik čajovníků, jejichž semena si tajně přivezl z Číny. Čajovníky si získaly velkou oblibu, na rozvoji jejich plantáží měla zájem i britská vláda.
Darjeeling FTGFOP 1st Flush Sirubari Teesta patří do rodiny světově proslavených čajů. Pěstuje se na plantáži Sirubari v severozápadní části Darjeelingu. Písmena FTGFOP (Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) v jeho názvu udávají množství a kvalitu nejjemnějších lístků - Darjeeling má podle této klasifikace méně bílých pupenů, jeho kvalita je špičková. Nálev tohoto čaje je zlatý, v chuti rozpoznáme svěží prvky pikantnosti a hladkého sladu. Lístky pochází z první sklizně, která se provádí v polovině března. Při výrobě Darjeeling neoxiduje stoprocentně, uvádí se asi 90% fermentace. Z toho důvodu není jeho list tmavě hnědý nebo černý, ale uchovává si temně zelenou barvu.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Darjeeling zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























2. 12.
11. 5.
23. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Litinová čajová konvice se sítkem 1200 ml - zelený dekor

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

DARJEELING TGFOP 1 GIELLE - černý čaj

DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL - černý čaj
