

FUJIAN WHITE PEONY - bílý čaj
Delikátní lahůdky vyhledáváme obzvlášť rádi. Tentokrát se nám podařilo v horách čínského Fujianu nakoupit velejemný bílý čaj White Peony. Celosvětově je řazen mezi deset nejlepších a nejžádanějších čajů. Jednak proto, že vyniká elegantní a půvabně jemnou chutí, zároveň má úžasnou schopnost detoxikovat.
Složení
Bílý čaj FUJIAN WHITE PEONY 100%Nálev a chuť čaje
Nálev čaje Fujian White Peony má lehce nažloutlou až nazelenalou barvu. Vyplatí se zalít ho několikrát – první nálev vykazuje pouze mírně květinovou chuť, v dalších se uvolňuje také delikátní nasládlost a mimořádná jemnost.
Původ čaje
Bílý čaj je připravován jen z nejmladších výhonků čajovníků čínských (Camellia sinensis), proto vyniká úžasnou jemností a „měkkou“ chutí. Také zpracováním lístků se odlišuje od zeleného a černého čaje. Tento White Peony (Bílá pivoňka) vyrostl v oblasti Fuding, ležící na hranicích proslulé čajové provincie Fujian. Fuding disponuje hornatou krajinou, je známý také přístavem Shacheng a vysokorychlostní železniční tratí. Turisté ho navštěvují, aby mohli obdivovat hory Taimu s nádhernými skalními útvary, jeskyněmi a velmi osamocenými místy ponořenými v zeleni. Celé pohoří je po většinu roku zahaleno do mlhy, což mu přidává na mystičnosti.
Díky klimatu se ve Fujianu čajovníkům velmi dobře daří. Většina sklizně je zpracovávána na zelený čaj, produkce bílého čaje tvoří pouhé jedno procento. Přesto je po něm ve světě velká poptávka. Na White Peony (Pai Mu Dan, Baimudan) se sklízejí mladé výhonky a první lístky, které k nim přiléhají. Po natrhání se lístky ani nerolují, ani nezahřívají. Farmáři je pouze velmi pomalu suší, a to většinou v chladných, větraných místnostech, rozložené na velkých platech. Po několika desítkách hodin je čaj dosušen v sušicí peci.
Pro bílé čaje je velmi důležité, aby nedošlo k nechtěné oxidaci enzymů. Změnila by barvu výhonků a také chuť.
Když ochutnáte White Peony, je to, jako byste si zalili čerstvě natrhané čajové lístky.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
1. Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
3. Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























9. 8.
15. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CHINA PAI MU TAN - bílý čaj

GUANGXI BÍLÉ PEŘÍ - bílý čaj
