

GUANGXI BÍLÉ PEŘÍ - bílý čaj
Zdrženlivá elegance, výběrová kvalita – takto nenápadný a přitom velmi delikátní je bílý čaj z provincie Guangxi. Jeho ručně stáčené lístečky se po zalití vodou doslova roztančí. Ochutnejte i vy čaj, který patřil na císařský dvůr. Je plný antioxidantů, takže se o něm říká, že prodlužuje život a zbavuje tělo mnoha neduhů. Nám pomáhá zvládat stres při jednáních s úřady. Takže jsme spokojeni!
Složení
Bílý čaj Guangxi 100%Nálev a chuť čaje
Guangxi Bílé peří je jemný a krásně nasládlý. Jeho nálev má světle žlutou barvu, aroma je silné a mimořádně vkusné.
Původ čaje
Bílý čaj z oblasti Guangxi není sice tak známý jako ten z provincie Yunnan, ale v kvalitě se mu může směle rovnat. Místní klima je vlhké a subtropické. Sklízí se také jen omezenou dobu, a to na začátku jara. Škubány jsou jen mladé čajové pupeny pokryté velkým množstvím bílého chmýří a několik nejbližších lístečků. Takzvané tipsy dávají čaji jemnost a nasládlou chuť. Sběr je vždy jen ruční a účastní se ho místní ženy a dívky. Dokáží rozlišit kvalitní lístky a jemnými pohyby prstů je uštipovat. Výrobní proces zahrnuje zavadnutí, napaření nebo ožehnutí na pánvi, sušení a ruční svinování. Na každý krok bedlivě dohlíží manažer plantáže, protože chybný úkon může zničit celou úrodu.
Bílý čaj je zpracováván velmi šetrně, často se doporučuje uchovávat ho na chladném a suchém místě. Chlazení zlepšuje jeho chuť, ale umístěním do ledničky a několikerým vytahováním dochází k teplotním šokům, které čaji neprospívají. Pokud už skladujete bílý čaj v ledničce, odebírejte z něj vždy jen potřebné množství a to nechejte před přípravou postupně ohřát na pokojovou teplotu.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Bílý čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























21. 4.
25. 6.
16. 9.
4. 12.
11. 9.
31. 8.
20. 8.
14. 8.
11. 6.
28. 5.
21. 5.
12. 5.
13. 2.
15. 7.
18. 6.
29. 5.
22. 5.
18. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CHINA PAI MU TAN - bílý čaj

STŘÍBRNÉ PERLY - bílý čaj
