

STŘÍBRNÉ PERLY - bílý čaj
Jen hbité a zkušené ruce čínských mistrů dokáží dát čajovým lístkům dokonalý tvar a vynikající, jemnou chuť. Bílé čaje jsou pravou delikatesou, jejíž kvalita závisí na tisíci drobnostech. Od pěstování a péče o čajovníky, přes přesný okamžik sklizně, až po šetrné zpracování. Když se pak Stříbrné perly ocitnou u vás doma, věnujte jejich vychutnávání pozornost. Stojí za to!
Složení
Bílý čaj Silver Pearls 100%Nálev a chuť čaje
Vynikající bílý čaj dává světle žlutý nálev, který chutná mimořádně jemně a přírodně. Není svíravý, proto si oblibu nachází u většiny, i začínajících, čajomilců. Na patře zanechává nasládlou stopu a chuť na další doušek.
Původ čaje
Bílé čaje jsou čínskou specialitou, která je vyhledávána lidmi na celém světě. Jsou mimořádně delikátní a svěží. Mohou za to čajové pupeny, kterých se v bílých čajích nachází skutečně hodně. Většina produkce bílého čaje pochází z čínské provincie Fujian, konkrétně oblastí Jianyang, Fuding a Songxi. Kopcovitý terén, horská půda a četné srážky jsou pro růst vysokohorských čajovníků ideální.
Sklizni čajových lístků je věnována velká pozornost - jejich výběr je mimořádně přísný (sbírají se jen velice mladé lístečky s jemným bílým chmýřím) a také doba přesně stanovena (většinou jde o přelom března a dubna). Výrobní proces je třífázový: zavadnutí, nahřátí a tvarování. Podle zkušeností farmářů je nejlepší nechat lístečky zavadnout na čerstvém vzduchu. To ale není vždy možné, v době dešťů proto probíhá tento krok pod střechou. Přirozená oxidace, která v lístcích započne okamžitě po utržení, je zastavena nahřátím, a to buď pomocí horké páry, nebo na rozpálené pánvi. Pak následuje sušení a ruční stáčení do drobných perliček.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Bílý čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























10. 2.
26. 2.
17. 7.
15. 7.
1. 6.
24. 5.
14. 5.
3. 6.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko L - 1 ks

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem - květinový dekor
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

CHINA PAI MU TAN - bílý čaj

GUANGXI BÍLÉ PEŘÍ - bílý čaj
